Stiže iOS 12.1.4.

Apple zakrpao propust u FaceTimeu, nadogradnja iOS-a stiže uskoro

Tijekom sljedećeg tjedna Apple će u distribuciju pustiti iOS 12.1.4 kojim će onemogućiti prisluškivanje kontakata putem FaceTime aplikacije.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 02. 2019. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nekoliko se dana Internetom proširila vijest o tome kako je lako moguće, iskorištavanjem propusta u aplikaciji za video pozive FaceTime, prisluškivati druge korisnike.

Kao odgovor na ovaj problem u Appleu su odmah onemogućili grupne pozive, mogućnost koja je u sebi imala ovaj sigurnosni problem, i tako su privremeno zakrpali svoj propust.

Kako bi problem bio i trajno otklonjen u Appleu su odlučili poraditi na njemu kako sa serverske strane tako i s one korisničke. Zakrpa na FaceTimeu je na serverima već primijenjena, ali grupni pozivi su i dalje onemogućeni, javlja Bug.hr.

Kako bi ih se ponovno moglo pokretati na siguran način Apple će tijekom sljedećeg tjedna u distribuciju pustiti novu inačicu iOS-a, brojne oznake 12.1.4. U njoj će ova sigurnosna rupa biti zatvorena pa više neće biti moguće "prevariti" FaceTime i slušati korisnike koji nisu odgovorili na poziv.

Zakrpa će biti primijenjena na iPade i iPhone, i svakako se preporučuje njezino instaliranje čim postane dostupna.

Zanimljivo, ovaj je propust bio otkrio 14-godišnji korisnik iz Arizone još 19. siječnja. Njegova je majka, vidjevši o čemu se radi, obavijestila Apple, no kompaniji je trebalo više od tjedan dana da na prijavu reagira – njihovi stručnjaci reproducirali su problem i deaktivirali grupne pozive tek 28. siječnja kada su se društvenim mrežama proširile "upute" za prisluškivanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close