Otkriveni planovi

Apple za prvu polovicu godine priprema brojne nove proizvode

Dosad se najviše pisalo o jeftinijem iPhoneu koji će Apple predstaviti u ožujku, no kompaniji priprema mnogo više od toga za prvu polovicu godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 01. 2020. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhunac Appleove godine uvijek je u rujnu kada Tim Cook i ekipa predstavljaju nove modele iPhonea, uređaja na kojima zarađuju najviše novca i ostvaruju najveći profit.

Isto se očekuje i tijekom ove godine, odnosno nasljednike aktualnih modela iPhonea također očekujemo u devetom mjesecu, no ljubitelji Applea imaju se čemu veseliti i ranije.

Naime, prema posljednjim prognozama Ming Chi Kua, insajdera odlično upućena u situaciju u kompaniji i njihove planove, u prvih šest mjeseci možemo očekivati čak šest novih uređaja, odnosno novih modela postojećih uređaja, javlja Zimo.

Naravno, treba uzeti u obzir i potencijalne probleme s koronavirusom u Kini, koja je centar Appleove proizvodnje. Zbog toga bi neki proizvodi mogli biti odgođeni, iako je ovaj tjedan Cook rekao da prate situaciju i razmišljaju o alternativama.

O jednom od tih uređaja već "znamo" gotovo sve i pisali smo o njemu – riječ je o jeftinijem modelu iPhonea, nasljedniku modela SE koji bi trebao izgledati slično kao i iPhone 8, no ispod haube imao bi najmoderniji hardver.

Uz cijenu od oko 399 dolara, koliku predviđa Kuo, taj bi se telefon mogao odlično prodavati, usprkos činjenici da danas većina korisnika traži velike telefone.

Za prvu polovicu godine Apple priprema i novi model iPada Pro, koji bi se na tržištu, kao i iPhone SE, također trebao pojaviti u ožujku, a osim jačeg hardvera, trebao bi imati i 3 stražnje kamere.

Kuo ima dobre vijesti i za one koji razmišljaju o kupovini novog prijenosnog računala s logom jabuke te se očekuje novi MacBook Pro ili Air, a tko zna, možda predstave nadogradnju obaju modela.

Još prošle godine očekivalo se da će Apple predstaviti vlastiti tracker, odnosno mali gadget koji omogućuje lociranje i pronalazak (pomoću mobilne aplikacije) uređaja i stvari na koje je taj gadget postavljen, poput npr. ključeva, novčanika, torbi itd. Čini se da će tijekom sljedećih mjeseci Cook zaista predstaviti takav uređaj koji bi se mogao prodavati kao AirTags.

Uređaj o kojem se ranije pričalo jest i podloga za bežično punjenje od koje je Apple odustao, no čini se da su u kompaniji ipak odlučili napraviti novu i kvalitetniju verziju AirPowera, koju bi također uskoro mogli predstaviti.

Posljednji od predviđenih uređaja su high-end slušalice, o kojima nema nikakvih dodatnih informacija, no ako je riječ o modelu iz visoke kategorije slušalica, jasno je da će za njih trebati platiti veću svotu.

Sve navedeno ipak je samo zagrijavanje za "pravu stvar", tri nova modela iPhonea, ali i novi model sve popularnijeg Appleova sata, koji također očekujemo na velikoj konferenciji u rujnu.

Kopirati
Drag cursor here to close