Series 6

Apple Watch s MicroLED zaslonom tek za tri do četiri godine

Prema novim informacijama čini se kako će se dolazak microLED zaslona na Apple Watch morati pričekati još tri do četiri godine
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 08. 2020. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iduća Apple Watch Series 6 generacija Appleovih pametnih satova čini se zadržati će OLED zaslone po uzoru na prijašnje modele. Modeli s modernijim microLED zaslonima čini se mogu se očekivati tek za tri do četiri godine.

Ta informacija pristiže od portala Digitimes i čelnika tajvanske tvrtke Epistar, koja priprema specijalno postrojenje za proizvodnju microLED zaslona.

To postrojenje dio je Appleovog ulaganja vrijednog 330 milijuna dolara za proizvodnju microLED zaslona za buduće iPhone, iPade, MacBookove i Apple Watch uređaje, javlja Bug.

MicroLED tehnologija nudi određene prednosti kao što je potrošnja koja iznosi jednu desetinu LCD zaslona, a zasićenost boja je u razini OLED zaslona.

Također, microLED podržava veću svjetlinu, veći dinamički raspon i spektar boja te širi kut gledanja.

Valja napomenuti da Apple ima nekoliko proizvoda s microLED tehnologijom koji bi svoju premijeru trebali doživjeti tijekom ove i iduće godine.

Prava premijera tehnologije očekuje se na 12,9-inčnom iPad Pro modelu koji stiže do kraja ove godine. Potom stižu 27-inčni iMac Pro, 14,1-inčni MacBook Pro, 16-inčni MacBook Pro, 10,2-inčni iPad te 7,9-inčni iPad Mini.

Kopirati
Drag cursor here to close