Pametni sat

Apple Watch od iduće godine s Micro LED zaslonom

Kada se na tržištu iduće godine pojavi novi Apple Watch trebao bi umjesto OLED zaslona po prvi puta dobiti zaslon temeljen na novoj Micro LED tehnologiji.
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 07. 2019. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije dvije godine pisali smo kako Apple usporava razvoj nove Micro LED tehnologije zaslona koja bi trebala zamijeniti postojeće LCD i OLED tehnologije.

Nakon što su potom dolazak takvog zaslona najavljivali iz Bloomberga i internetske stranice Digitimes, sada stižu nove informacije i to od tajvanskog Economic Daily Newsa.

Ističe se kako Apple namjerava umjesto OLED zaslona u generaciji Apple Watcha koja će se pojaviti 2020. godine koristiti upravo Micro LED zaslone (ovogodišnji Apple Watch modeli će i dalje koristiti OLED zaslone), javlja Bug.hr.

Kako bi se to ostvarilo Apple navodno surađuje s dva tajvanska proizvođača. Prednosti ugradnje Micro LED zaslona bile bi tanji i lakši Apple Watch, veća autonomija sata i eliminacija neželjenih efekata kao što je burn-in.

Tu su i dodatne prednosti kao što su svjetliji zasloni, bolja vjernost boja i brže osvježavanje zaslona. Za Apple prednost će biti i smanjenje ovisnosti o južnokorejskim proizvođačima OLED zaslona.

Kopirati
Drag cursor here to close