Velika akvizicija

Apple već u ponedjeljak objavljuje kupnju Shazama?

Dugo nije bilo većih akvizicija kada su u pitanju najveće kompanije, ali Apple sprema jednu od takvih.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 12. 2017. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple, iako to naravno nikada nisu priznali u kompaniji iz Cupertina, ima veliku želju dostići Spotify, koji važi za “kralja” među servisima za streaming glazbe na internetu. I upravo ta je želja potaknula Apple da se odluči na kupovinu - Shazama!

Naravno, iz Cupertina, baš kao i uvijek, nisu komentirali ove navode, no prema “dobro obaviještenim izvorima” sve je već ne samo dogovoreno, nego čak i potpisano, a službena objava bi se trebala plasirati u javnost već ovog ponedjeljka.

Iznos koji će Apple izdvojiti za Shazam varira, jedni spominju cifru od najmanje milijardu američkih dolara, dok je za druge sigurna oklada 401 milijun USD, javlja Zimo.co.

Je li riječ o pustim naklapanjima ili je ovo gotova stvar u ovom trenutku se ne može konstatirati sa stopostotnom sigurnošću, no činjenica je kako je Rich Riley, direktor Shazama već nekoliko puta ove godine konstatirao kako je prodaja njegove kompanije sasvim realna, pogotovo zato što je nakon brojnih financijskih kriza Shazam stigao na prag profitabilnosti.

Shazam i njegova mogućnost prepoznavanja gotovo svake pjesme vrlo su dobro prihvaćeni na tržištu, a hoće li nakon potencijalne kupovine od strane Applea biti novih opcija, za sada je potpuno nemoguće predvidjeti…

Kopirati
Drag cursor here to close