Vrijeme leti

Apple uvrstio iPhone 5 na popis zastarjelih uređaja

Apple je uvrstio iPhone 5 na listu zastarjelih uređaja za koji više neće pružati podršku, prvi je to iPhone s Lightning priključkom i podrškom za 4G LTE mreže te posljednji iPhone s 32-bitnim čipom.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 11. 2018. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Apple vodi posebnu listu na kojoj se nalaze njihovi stariji uređaji za koje više nije moguće pronaći zamjenske dijelove niti će Apple nuditi mogućnost popravka takvih uređaja.

Na listu zastarjelih uređaja koja uključuje uređaje koji su stariji od pet godina sada je dospio model Apple iPhone 5 koji je službeno predstavljen 2012. godine.

Riječ je o prvom iPhoneu koji je sa svojim 4-inčnim Retina zaslonom odstupio od dotada standardne veličine zaslona za iPhone od 3,5 inča, javlja Bug.hr.

Također, prvi je to iPhone koji je na tržište došao s danas standardnim Appleovim Lightning priključkom, prvi iPhone s podrškom za 4G LTE.

Softverska podrška za iPhone 5 i druge 32-bitne uređaje (iPhone 5 je bio posljednji iPhone s 32-bitnom inačicom A čipa) prestala je s dolaskom iOS 11 sustava tijekom prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close