Skenira Iphone

Apple uvodi sustav za identifikaciju dečje pornografije

Sustav funkcionira tako što upoređuje fotografije s bazom poznatih slika seksualnog zlostavljanja djece koju su sastavili američki Nacionalni centar za nestalu i eksploatiranu djecu (NCMEC) i druge organizacije za zaštitu djece.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 08. 2021. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija ''Apple'' planira da skenira američke ''Iphone'' telefone zbog fotografija seksualnog zlostavljanja djece, što je naišlo na odobravanje organizacija za zaštitu djece i izazvalo zabrinutost među nekim sigurnosnim istraživačima da bi vlade mogle da zlouporabe sustav za nadzor svojih građana.

"Apple" je objavio detalje sustava za pronalaženje materijala seksualnog zlostavljanja djece (CSAM) na uređajima korisnika u SAD, prema kojima će prije nego što se fotografija uskladišti na ''iCloud'', tehnologija tražiti podudaranja s već poznatim CSAM, piše rtv.rs pozivajući se na BBC.

Sustav funkcionira tako što uspoređuje fotografije s bazom poznatih slika seksualnog zlostavljanja djece koju su sastavili američki Nacionalni centar za nestalu i eksploatiranu djecu (NCMEC) i druge organizacije za zaštitu djece.

Kompanija tvrdi da sustav ima izuzetno visoku razinu točnosti i osigurava manje od jedne od trilion šansi godišnje da se pogrešno označi dati nalog, a da će da, ako se pronađe podudaranje, ljudski faktor dalje ručno raditi procjenu i prijaviti takvog korisnika policiji.

Međutim, postoji zabrinutost zbog ugrožavanja privatnosti i da bi ova tehnologija mogla da se proširi na skeniranje telefona u potrazi za zabranjenim sadržajem ili čak političkim govorom, a stručnjaci strahuju da bi autoritarne vlade mogle da koriste tu tehnologiju za špijuniranje svojih građana.

Kopirati
Drag cursor here to close