Samo za zaposlenike

Apple proizvodi posebno dizajnirane zaštitne maske za svoje zaposlenike

Apple će svojim zaposlenicima podijeliti dvije vrste maski jedan model dizajnirali su sami, a drugi su razvili u suradnji s tvrtkom ClearMask LLC.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 09. 2020. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bloomberg piše kako je tvrtka iz Cupertina pokrenula vlastitu proizvodnju zaštitnih maski za lice. Navodno se proizvode dvije vrste maski koje će se potom distribuirati Appleovim zaposlenicima u maloprodaji i u korporativnom sektoru.

Dva modela maski imaju i svoja imena, to su Apple Face Mask i Apple ClearMask. Face Mask model dizajnirali su zaposlenici Appleovih odjela za inženjering i industrijski dizajn, dok je ClearMask model dizajnirala tvrtka ClearMask LLC.

Face Mask je troslojna maska te se može koristiti do pet puta, trokutastog je oblika kako ne bi zamaglila naočale, dok je ClearMask prva maska s američkim FDA odobrenjem koja je potpuno transparentna. Zaposlenici će Face Mask model maski primiti u iduća dva tjedna (za ClearMask još nemam informaciju kada i kome će biti podijeljene), javlja Bug.

Apple je pripremio i obične jednokratne maske za posjetioce njihovih trgovina, no to su obične kupovne maske koje nije dizajnirao Apple. Pretpostavljamo da će im se dijeliti besplatno, ali tko zna...

Kopirati
Drag cursor here to close