Watch najprodavaniji na svijetu

Apple prodao više satova nego cijela švicarska urarska industrija

Tradicionalno se industriju proizvodnje satova povezuje sa Švicarskom i brojnim tamošnjim proizvođačima. No, njihovi rezultati mogu se sakriti pred najpopularnijim satom današnjice.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 02. 2020. u 22:30 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple Watch najprodavaniji je sat na svijetu. Novim prodajnim rezultatima za 2019. godinu porazio je ne samo konkurente iz domene pametnih satova, nego i tradicionalnu švicarsku urarsku industriju kojom se ova zemlja diči.

Prema istraživanju koje je proveo Strategy Analytics, Apple je u prošloj godini na tržište isporučio 30,7 milijuna komada Apple Watcha. U istom razdoblju svi švicarski proizvođači zajedno su isporučili 21,1 milijun komada.

Apple je, k tome, u protekloj godini zabilježio velik rast prodaje. S 22,5 milijuna u 2018. godini na spomenutih 30,7 milijuna komada Apple Watcha – prodaja im je u godinu dana porasla za 36,4% Istodobno švicarski su proizvođači zabilježili pad od oko 13%, piše Bug.hr.

Foto: 9to5Mac / Apple Watch Series 5

Apple Watch je najpopularniji i najbolje se prodaje na tržištima Sjeverne Amerike, Zapadne Europe i Azije.

Ovaj trend okretanja kupaca prema Apple Watchu događa se zbog sve više mlađih kupaca koji se odlučuju na pametne satove, dok su oni stariji i dalje nešto konzervativniji pa biraju klasične, analogne ručne satove.

"Apple Watch donosi bilji proizvod kroz dublje kanale maloprodaje i privlačan je mlađim korisnicima koji sve više žele digitalne nosive uređaje na zapešću. Vrijeme polako curi za Swatch, Tissot, TAG Heuer i druge", poručili su iz analitičarske kuće Strategy Analytics, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close