Šta je to, ko je to .. kaži, kaži

Apple priprema novu vrstu kabela za punjenje iPhone 12

Ove jeseni očekuje se da Apple još jednom prvi iskorači u nepoznat teren i prvi na tržište plasira skupi flagship mobitel – bez punjača u kutiji.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 07. 2020. u 15:12 Bug.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove jeseni očekuje se da Apple još jednom prvi iskorači u nepoznat teren i prvi na tržište plasira skupi flagship mobitel – bez punjača u kutiji.

Ponovila bi se tako priča o izbacivanju 3,5-milimetarskog audio priključka, koju su od tada slijedili gotovo svi proizvođači mobitela, a sada se već najavljuje da bi i Samsung mogao svoju sljedeću generaciju Galaxyja isporučivati bez pretvarača napona.

Kako iPhone 12 u kutiji vrlo vjerojatno neće imati ni strujni adapter niti slušalice, kutija bi mogla biti elegantnija i tanja, a u njoj će kupci dobiti tek mobitel, nešto malo prateće dokumentacije i – kabel.

No, Apple će možda pokušati kritičare ovakvog poteza utišati tako što će barem taj kabel biti nešto kvalitetniji nego inače.

Prema informacijama koje su se ovih dana pojavile na kineskoj društvenoj mreži Weibo, Apple priprema novu vrstu kabela za punjenje novih iPhonea.

Trebao bi to biti nešto izdržljiviji i savitljiviji, opleteni kabel. S jedne strane imao bi nezaobilazni Appleov Lightning priključak, koji dakle ostaje prisutan u najmanje još jednoj generaciji iPhonea. S druge strane trebao bi biti novi, reverzibilni USB-C priključak.

To bi značilo da će kupci novih iPhonea, ako su i do sada koristili mobitele ove marke, ipak morati investirati u pretvarač napona koji ima USB-C utor, ako nešto slično već ne posjeduju. Apple će im potom rado prodati svoj adapter koji je također navodno u pripremi – snage 20W i još nepoznate cijene.

Kopirati
Drag cursor here to close