Posvećuju se novim modelima

Apple prestaje s proizvodnjom iPhone X i iPhone SE modela

BlueFin Research navodi kako će Apple prekinuti proizvodnju svojih iPhone X i iPhone SE modela kako bi se posvetio proizvodnji ovogodišnja tri nova iPhonea za kojima se očekuje pojačana potražnja.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 07. 2018. u 17:40 Bljesak.info
Kopirati

Tvrtka BlueFin Research ističe kako tvrtka iz Cupertina namjerava stopirati proizvodnju svojeg prošlogodišnjeg iPhone X modela kao i sada već pomalo zastarjelog iPhone SE modela.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razlog za stopiranje proizvodnje ova dva modela krije se u Appleovoj odluci da se u potpunosti posveti proizvodnji svoja tri ovogodišnja nova iPhonea koji će biti službeno predstavljani na jesen.

Do kraja ove godine Apple planira isporučiti oko 91 milijun primjeraka novih iPhonea, dok bi 2019. godine trebalo biti isporučeno oko 92 milijuna primjeraka novih iPhonea (ukupno tri modela), piše Bug.hr.

Apple ove brojke temelji na zaključku da su korisnici prijašnjih iPhonea tijekom ove godine konačno spremni na nadogradnju na novije uređaje, što protekle godine nije bio slučaj. Nakon dolaska na tržište očekuje se da će tijekom iduća četiri kvartala biti isporučeno redom 20, 60, 45 i 40 milijuna primjeraka nova tri modela iPhonea.

Prema dostupnim predviđanjima najviše bi se trebali prodavati najveći model iPhonea s 6,5-inčnim OLED zaslonom i početni model iPhonea s 6,1-inčnim LCD zaslonom.

Kopirati