Nova zvjer

Apple predstavio potpuno preoblikovani MacBook Pro namijenjen profesionalcima

Radi se o redizajnu koji je MacBooku Pro dao zaista pravo osvježenje, kako iznutra tako i s vana.
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 10. 2021. u 07:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je danas predstavio najnovije MacBook Pro modele laptopa s veličinama displeja od 14 i 16 inča, a potpuno preoblikovani, kako su ih opisali, dolaze i s novim M1 Pro čipovima.

Radi se o redizajnu koji je MacBooku Pro dao zaista pravo osvježenje, kako iznutra tako i s vana.

Nova tastatura, izgled ekrana, oblik, notch s FaceTime kamerom, a iznutra čip, sustav hlađenja, portovi, ali i opcija supercharge punjenja baterije su samo neki od noviteta.

Najnoviji MacBook Pro pokreće i novi M1 Pro čip koji je večeras predstavljen, a koji je 70 posto brži od dosadašnje verzije ovih čipova iz Apple-a. Također, predstavljen je i dosta brži M1 Max čip.

Novi MacBook Pro pokreće 10-jezgreni procesor s RAM memorijom od 64 GB, a baterija osigurava 21 sat rada s jednim punjenjem. Nastavili su nositi i titulu laptopa s najboljim ekranima na svijetu, a novitet je i poznati notch u kojem je smještena 1080p oštra kamera za FaceTime.

Grafika je jedna od jačih strana novog Apple-ovog proizvoda, a za zahtjevne zadatke M1 Pro čip dolazi sa 16 jezgra, dok M1 Max čip dolazi s 32-jezgrenim GPU. Macbook Pro 2021 dolazi u dvije verzije ovisno o veličini ProMotion ekrana s MiniLED tehnologijom od 14 i 16 inča.

Promjene su napravljene i na tastaturi tako da je uklonjen Touch Bar koji se nalazi iznad numeričkog dijela tastature, a otisak prsta je smješten na dugmiću za paljenje i gašenje laptopa. Novi MacBook Pro dolazi i s HDMI portom i SD portom za memorijske kartice, a magnetni konektor za punjač je ponovo vraćen na oduševljenje brojnih korisnika.

Uređaj će se i dalje moći puniti preko jednog od tri USB-C porta.

Cijena MacBook Pro uređaja s ekranom veličine 14 inča iznosit će s početnih 1,999 dolara, dok je početna cijena verzije s ekranom od 16 inča 2,499 dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close