iPad (2018)

Apple predstavio najjeftiniji iPad do sada

Apple je u Chicagu na zatvorenoj konferenciji za medije predstavio novi iPad namijenjen primarno obrazovnim ustanovama.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 03. 2018. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sukladno ranijim najavama, Apple j Chicague u održao prezentaciju novih proizvoda usmjerenih ka učenicima i studentima. Kao što se i očekivalo, kompanija iz Cupertina odlučila je ući u nešto agresivniju borbu na obrazovnom tržištu s Googleovim Chromebookovima i Microsoftovom linijom računala Surface.

Predstavljen je tako novi iPad, kako ga u Appleu nazivaju, iPad (2018), koji je ''najjeftiniji do sada''. Novi uređaj dolazi u dobro poznatom obliku s veličinom ekrana od 9,7''. Od prijašnje generacija razlikuje se ugrađenim A10 Fusion SoC-om 64-bitne arhitekture, a u Appleu kažu kako novi procesor omogućava 40% brže izvođenje aplikacije i 50%-tno povećanje grafičkih performansi, piše Bug.hr.

Ekran novog iPada dolazi s rezolucijom od 2048x1536 piksela i podrškom za Apple Pencil stylus, ali bez TrueTone tehnologije iz iPada Pro. S prednje strane uređaja nalaze se još i Home tipka s Touch ID senzorom otiska prsta te 1,2-megapikselna kamera, dok stražnja kamera ima rezoluciju od 8 mpx i otvor blende f/2,4.

Specifikacije ovog uređaja omogućit će mu rad s naprednim aplikacijama u proširenoj stvarnosti, a od zanimljivosti izdvojimo i da novi iPad (2018) i dalje ima 3,5-milimetarski priključak za slušalice. Tu su i GPS, kompas, akcelerometar, te podrška za novi Logitechov stylus i posebnu tipkovnicu.

iPad (2018) u prodaju je u SAD-u pušten po cijeni od 329 dolara (za osnovnu, 32 GB WiFi verziju), dok će škole imati popust i moći će ga dobiti po 299 dolara. Najskuplja varijanta, ona s 128 GB i 4G modulom koštat će 559 dolara. Apple Pencil i dalje se prodaje odvojeno po nepromijenjenoj cijeni od 99 dolara, piše Bug.hr.

U ostatku svijeta novi će se tablet početi prodavati tijekom travnja i svibnja, a dostupan je u tri boje: srebrnoj, svemirski sivoj i zlatnoj.

Kopirati
Drag cursor here to close