Za ljubitelje jabuke

Apple počeo s pripremama za novu generaciju iPhonea koju će predstaviti 2020.

Najveće promjene odnose se na veličinu ekrana te možemo očekivati modele s ekranima veličine od 5,4, 6,1 i čak 6,7 inča, a spominje se i mogućnost podrške za 5G.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 11. 2019. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je već počeo s pripremama za sljedeću generaciju iPhonea koja će donijeti neke velike promjene u odnosu na modele predstavljene ove i prošle godine, a te se promjene prvenstveno odnose na veličine ekrana.

Prema posljednjim informacijama, počeli su s narudžbama ekrana za iPhone 12 te će tri modela iz nadolazeće generacije imati dijagonale ekrana od 5,4, 6,1 i čak 6,7 inča.

Treba napomenuti da bi sva tri modela trebala imati OLED ekrane, a koristit će se ekrani Samsunga i LG-ja. Najjeftiniji model predstavljen ove godine iPhone 11 ima klasičan LCD, dok modeli Pro imaju OLED ekrane, javlja Bug.

Iako, čini se, niti jedan od modela iPhonea 12 neće imati LCD, sljedeće godine ipak možemo očekivati jedan Appleov telefon s takvim tipom ekrana.

Riječ je o modelu SE2, koji očekujemo negdje u prvoj polovici godine. Glasine kažu da će biti baziran na modelu iPhonea 8, što znači da će imati 4,7-inčni LCD, no zato bi trebao imati snažan hardver iz modela iPhone 11.

Što se 12. generacije iPhonea tiče, osim novih dijagonala ekrana i klasične hardverske nadogradnje, očekujemo i još bolje kamere (spominju se i 3D kamere), ali i – 5G.

Podršku za mrežu nove generacije navodno bi mogao bi imati samo najveći model iPhone 12 Pro Max, odnosno samo jedna njegova verzija, no čini se da ni u Appleu još nisu donijeli konačnu odluku oko korištenja 5G.

Naravno, još je dosta vremena do predstavljanja nove generacije Appleovih telefona te se svašta može promijeniti, no s obzirom na to da su već počeli s narudžbama ekrana, čini se da su nove dijagonale ekrana gotova stvar.

Što se vremena predstavljanja tiče, Tim Cook vjerojatno će se držati formule iz prošlih godina i svijetu najaviti tri modela iPhonea 12 tijekom rujna 2020. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close