iOS 14.5

Apple olakšao otključavanje iPhonea s maskom na licu

Sci-Tech / Tehnologija | 27. 04. 2021. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je predstavio najnoviju verziju svog iOS-a, a riječ je o verziji 14.5. Pored iOS-a, Apple je predstavio i iPadOS 14.5, kao i watchOS 7.4. iOS 14.5 nadogradnja donosi mnoštvo novosti na iPhone uređaje, pa osvrnimo se na one glavne.

Apple je u iOS 14.5 implementirao značajku Transparentnost praćenja aplikacija koja omogućuje korisniku da upravlja aplikacijama koje mogu pratiti vaše aktivnosti u aplikacijama i web portalima kako bi poslije slali oglase takvim korisnicima, zavisno od spomenutih aktivnosti.

Sada iOS 14.5 regulira da sve te aplikacije moraju od sada tražiti izričito dopuštenje korisnika prije nego krenu s praćenjem aktivnosti.

Siri je dobio ažuriranje tako da sada ima više opcija, odnosno sada postoji 14 različitih glasova iz različitih regija, a Siri sada može izgovarati ime pozivatelja, a nudi i mogućnost da se preko njega nazove kontakt za hitne slučajeve.

 

AirTag sada dobiva podršku iOS 14.5 nadogradnjom, a to uključuje aktiviranje hardverskih značajki koje vam omogućuju praćenje AirTag uređaja. Nadograđena je i aplikacija Find My.

Glavna nadogradnja odnosi na to da sada svoj iPhone možete otključati Apple Watchom ako nosite masku. Naime, u postavkama telefona sada je dostupna opcija "Otključaj Apple satom", što znači da će se iPhone automatski otključati ako nosite masku, kao i Apple Watch na ruci.

Pored nadogradnje svog iPhonea na iOS 14.5, ako želite koristiti ovu značajku morat ćete i svoj sada nadograditi na watchOS 7.4.

Ostale novine se ogledaju u novoj aplikaciji Podcasts, redizajniranoj aplikaciji News, poboljšanoj 5G povezivosti, novim emojijima, podrškom za Xbox Series X i S i PlayStation 5 kontrolere i još mnogo toga, prenosi Bajtbox.

Svi uređaji koji imaju mogućnost nadogradnje na iOS 14, automatski mogu nadograditi svoj iPhone i na iOS 14.5.

Kopirati
Drag cursor here to close