Zakazana konferencija

Apple najavio još jednu veliku stvar?

Za sedam dana Apple će održati još jednu konferenciju na kojoj očekujemo prva računala s njihovim hardverom, a ljubitelji kompanije nadaju se kako Cook ima neki tajni adut u rukavu.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 11. 2020. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi ljubitelji Applea dobro znaju što znači izraz “one more thing”, odnosno “još jedna stvar”.

Tim se izrazom koristio Steve Jobs kada bi na konferencijama predstavljao neke posebne proizvode s kojima bi oduševio ljubitelje kompanije, a posljednji put ekipa iz Applea koristila ga je pri predstavljanju iPhonea X. Jučer je Apple objavio pozivnicu za još jednu konferenciju koja će se održati 10. studenog (naravno, virtualno), a na kojoj piše - “one more thing”.

Jasno, takva pozivnica s poznatim izrazom Steva Jobsa dovoljna je da zagolica maštu ljubiteljima kompanije, a prema svim dosadašnjim medijskim natpisima, čini se kako možemo očekivati predstavljanje prvih modela Appleovih računala s vlastitim procesorima (Apple Silicon baziran na Arm arhitekturi), javlja Zimo.

Macove godinama pokreće Intelov hardver te su nedavno iz Applea najavili veliku promjenu i razvoj vlastitih procesora koji bi trebali biti snažniji i učinkovitiji.

Za početak možemo očekivati predstavljanje prijenosnih računala s Apple Siliconom, a naknadno i iMacove koje će pokretati njihov hardver. Period tranzicije trebao bi trajati dvije godine, nakon čega bi sva Appleova računala trebao pokretati njihov vlastiti hardver.

S računalima koje će pokretati njihov hardver i koja će raditi na njihovom softveru, Apple će imati još veću kontrolu nad svojim hardverom te će moći optimizirati računala za bolji i učinkovitiji rad na sličan način na koji su to napravili s iPhoneom i iPadom.

Također, naglašava analitičarka Katy Huberty, promjena na Apple Silicon trebala bi omogućiti pokretanje aplikacija za iPhone i iPad na računalima s operativnim sustavima MacOS tako da će developeri Appleovih aplikacija jednostavnije moći razvijati programe za sve uređaje s logom jabuke.

Usprkos svim poteškoćama i problemima ove pandemične godine, Apple je ipak uspio nastaviti s razvojem i proizvodnjom svojih uređaja prema planu te su u protekla dva mjeseca već predstavili nove modele pametnih satova, tableta i telefona, a sada je red i na računala.

No s obzirom na “one more thing” u najavi konferenciji, ne treba isključiti mogućnost nekog iznenađenja i predstavljanja novih i drugih proizvoda pored računala.

Brojni ljubitelji Applea s nestrpljenjem će iščekivati sljedeći tjedan i nadati se kako Cook i ekipa imaju još neki tajni adut u rukavu i veliko iznenađenje, a o čemu se konkretno radi saznat ćemo sljedeći tjedan.

Kopirati
Drag cursor here to close