Što je to za njih!?

Apple mora platiti više od 500 milijuna zbog kršenja patenta i gotovo milijardu dolara odštete

Apple je tijekom godina prodao više od 400 milijuna uređaja koji su koristili VirnetX-ovu tehnologiju.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 04. 2018. u 18:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnici Appleovih uređaja godinama su uživali u mogućnosti video razgovora putem FaceTimea, slanja poruka putem iMessagea i sigurnog surfanja zahvaljujući VPN-u.

No, kako je odlučila federalna porota, Apple je tu tehnologiju koristio, a da nije bio vlasnik prava na nju.

Cijeli slučaj star je zapravo osam godina, no tek je sad i donesena odluka. Tvrtka VirnetX, koja ima patentna prava na tehnologiju sigurne komunikacije koju je Apple koristio na svojim uređajima tako će dobiti gotovo milijardu dolara odštete.

Kazna, odnosno naknada koju za neovlašteno korištenje patenata Apple mora platiti, temeljena je na činjenici da je Apple tijekom godina prodao više od 400 milijuna uređaja koji su koristili VirnetX-ovu tehnologiju, javlja Zimo.co.

VirnetX je prvu tužbu pokrenuo još 2010. godine kad je Apple predstavio iPhone 4S. U međuvremenu su i Apple i VirnetX dobivali i gubili parnice s različitim iznosima odštete, no, ova je uvjerljivo najveća do sad.

Iako su iz VirnetX-a poručili kako su zadovoljni odlukom, iz Applea nisu željeli komentirati odluku i visinu odštete. No, za očekivati je da će se na odluku, kao i na brojne prije nje, žaliti.

Kopirati
Drag cursor here to close