It`s show time

Apple kreće u napad na potpuno novo tržište

Apple je poslao pozivnicu za konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti novitete – servis za streaming videosadržaja i pretplatnički servis za novine i časopise.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 03. 2019. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple ostvaruje najveći profit prodajom pametnih telefona, no izvršnom direktoru kompanije Timu Cooku jasno je kako moraju pronaći nove izvore prihoda i pripremiti se za razdoblje u kojem više neće toliko zarađivati od prodaje iPhonea.

Jedan od tih novih izvora prihoda su softver i usluge – već jako dugo vremena govori se o Appleovim planovima vezanim uz servis za streaming videosadržaja s kojim će konkurirati Netflixu i sličnim servisima, ali i o pretplatničkom servisu za novine i časopise.

Iz Applea, naravno, do sada nisu komentirali ove glasine koje kruže mrežom, a što su konkretno pripremili saznat ćemo 25. ožujka.

Kompanija je jučer poslala pozivnice novinarima za konferenciju koja će se održati u njihovom novom kampusu, u Steve Jobs Theateru u Cupertinu – digitalna pozivnica, uz filmsko odbrojavanje, uključuje Appleov logo i poruku – "It`s show time", a zadnji put kada je Apple poslao sličnu pozivnicu predstavili su Apple TV.

S predstavljanjem pretplatničkih servisa Apple ulazi na potpuno novo tržište, a bit će zanimljivo vidjeti kakav će sadržaj biti dostupan na njihovom servisu te, naravno, koliko će iznositi mjesečna pretplata.

Što se servisa za novine i časopise tiče, mrežom su kružile glasine oko problema vezanih uz podjelu zarade između Applea i izdavača te su navodno s konačnim prijedlogom zadovoljniji izdavači magazina u odnosu na izdavače novina.

Kao i u slučaju servisa za filmove i serije, tek ćemo 25. ožujka saznati kakav će sve sadržaj biti dostupan putem njihovog servisa, kolika će biti cijena te hoće li servisi biti dostupni i nama u Hrvatskoj.

Konferencija koja će se održati za dva tjedna bit će fokusirana prvenstveno na nove usluge, no ne treba isključiti mogućnost predstavljanja i novog hardvera.

Sve je više glasina oko nove generacije iPada koja ne bi trebala donijeti neke veće novitete u odnosu na prošlogodišnje modele, navodno se priprema povratak iPoda, a ne treba isključiti mogućnost predstavljanja novih bežičnih slušalica AirPods.

Kopirati
Drag cursor here to close