Alarm u Cupertinu

Apple je pod pritiskom inovacija s istoka

Dok Huawei, Samsung, Xiaomi i druge kompanije razvijaju telefone sa savitljivim ekranima, čini se kako Apple još najmanje godinu i pol neće predstaviti savitljivi iPhone.
Sci-Tech / Tehnologija | 09. 03. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od četiri trenutačno najveće mobilne kompanije na svijetu, za njih tri znamo kakvi su im planovi vezani uz vjerojatno najveći trend budućnosti na mobilnom tržištu – savitljive ekrane.

Samsung i Huawei nedavno su predstavili prve modele svojih uređaja sa savitljivim ekranima, a već se spominju i novi modeli koje očekujemo krajem ove ili tijekom sljedeće godine.

Xiaomi službeno nije predstavio takav tip uređaja, no objavljen je videozapis prototipa telefona koji je drugačiji u odnosu na Mate X i Galaxy Fold i na kojem se ekran savija s oba ruba, piše Zimo.co.

Dok smo od mobilnih proizvođača s istoka vidjeli uređaje na kojima rade njihovi inženjeri i dizajneri, iz Applea po pitanju savitljivih ekrana vlada tišina. Apple, naravno, ne ignorira ovaj trend te su prijavili patente za telefone sa savitljivim ekranima i navodno su od Samsunga dobili prototipove savitljivih ekrana, no proći će još dosta vremena prije nego zaista i predstave takav iPhone.

Dok do toga dođe, na tržištu će vjerojatno biti veliki broj mobilnih uređaja, tj. Androida sa savitljivim ekranima i inovativnim načinima njihovog korištenja, dok bi Apple tijekom ove i možda cijele sljedeće godine mogao "zaglaviti" s modelima iPhonea sličnim poput XS-a i XR-a koji ne donose nikakve inovacije niti revoluciju.

Prema nekim utjecajnim ljudima iz mobilne industrije koji su upoznati sa situacijom, čini se da se zbog toga upalila crvena lampica u kompaniji te su Cook i ekipa počeli osjećati veliki pritisak jer danas kada se priča o velikim trendovima i inovacijama u mobilnoj industriji, ne spominje se Apple, već Huawei, Samsung, Xiaomi i druge kompanije, piše Zimo.co.

Bit će zanimljivo vidjeti što Apple priprema za rujan ove godine – ostalo je još pola godine do predstavljanja novih modela iPhonea, no dosadašnje glasine govore kako ne treba očekivati nikakve spektakularne novitete, već samo nadogradnje postojećih modela.

Kopirati
Drag cursor here to close