Pitanje streaminga

Apple je industriji videoigara pružio maslinovu grančicu, ali...

Apple je "tehnički" dopustio platformama za streaming videoigara da uđu u App Store, ali s takvim uvjetima da ih je nemoguće ispuniti.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 09. 2020. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubav između Applea i industrije videoigara uvijek je bila veoma krhka. Dok su neki izdavači i autori relativno dobro prolazili sa svojim uratcima, drugima su vrata App Storea bila čvrsto zatvorena.

Nakon što je Epic Games ušao u otvoreni rat s Appleom, čini se kako su u tom tehnološkom divu shvatili da bi ipak trebali malo popustiti i omogućiti industriji videoigara da lakše dolazi do Appleovih korisnika.

Zato su predstavili promjene u smjernicama koje bi trebale omogućiti platformama za streaming videoigara, poput Microsofotvog xClouda i Google Stadie, da se napokon pojave u App Storeu.

No u streaming platformama nisu oduševljeni Appleovim nastojanjima. Naime, prema starim smjernicama, platforme za streaming videoigara bile su zabranjene u App Storeu jer one, po svojoj naravi, nude cijeli niz videoigara i stalno mijenjaju svoju ponudu. S druge strane, Apple ima stroga pravila kakav sadržaj se može pronaći u App Storeu i takve "velike i česte promjene" ne može pratiti.

Međutim, kako platforme za streaming videoigara dobivaju na popularnosti, tako su i u Appleu shvatili da nešto moraju promijeniti. Ali nova pravila ne idu baš na ruku platformama - one bi, naime, trebale svaku igru koju nude, zasebno ponuditi u App Storeu kao samostalnu aplikaciju, što je u potpunosti protivno ideji platforme za streaming videoigara.

Iz Microsofta ističu kako ta odredba nikako ne odgovara njihovom xCloudu i povlače paralelu s platformama za streaming videosadržaja poput Neflixa, koji ne treba nikakve dodatne provjere, javlja Zimo.

Ili u Appleu u potpunosti ne razumiju kako funkcionira streaming videoigara ili su te smjernice zapravo osmišljene kako bi tehnički dopustile platformama da postoje u App Storeu, ali im onemogućila rad. Smjernice zapravo pokazuju da Apple nema nikakvu namjeru dopustiti xCloud ili Stadiju na iOS, komentirao je analitičar Michael Flutter za Mashable.

Hoće li se Apple predomisliti nakon što čuje komentare platformi ili će čvrsto ostati pri svom stajalištu i kroz koju godinu predstaviti vlastitu platformu za streaming videoigara? Za sad stvari mogu krenuti u bilo kojem smjeru.

Kopirati
Drag cursor here to close