Assembled in India

Apple iPhone XR ubuduće i iz Indije

Foxconn je započeo s proizvodnjom Apple iPhone XR smartphonea u svojim postrojenjima smještenima u Indiji, što je još jedan korak prema preseljenju proizvodnje iz Kine.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 10. 2019. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natpis na pakiranju jednog primjerka Appleovog iPhone XR pametnog telefona otkriva kako je tvrtka Foxconn započela s procesom proizvodnje (sastavljanja) ovog modela pametnog telefona u Indiji.

Natpis "Designed by Apple in California, Assembled in India" otkriva sve rašireniji trend među tehnološkim tvrtkama koje premještaju proizvodnju svojih uređaja izvan Kine u zemlje kao što su Indija i Vijetnam, piše Bug.hr.

Osim razloga kao što je sve viša cijena rada u Kini, jedan od razloga je aktualni trgovinski rat između SAD-a i Kine. Sam Apple odnosno njegovi partneri već su premjestili oko 30% svojih proizvodnih kapaciteta izvan Kine.

U ovom trenutku iPhone XR-ovi sastavljeni u Indiji namijenjeni su isključivo indijskom tržištu, no to se može promijeniti u budućnosti s obzirom da su pojedini modeli iPhonea sastavljani u Indiji našli mjesto i na europskom tržištu, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close