Tri konferencije

Apple do kraja godine izbacuje nove ipade, slušalice i Macbooke

Prema izvorima pouzdanog tehnološkog novinara Marka Gurmana, ljubitelje Apple očekuje uzbudljiva jesen.
Sci-Tech / Tehnologija | 16. 08. 2021. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za oko mjesec dana Apple bi trebao održati konferenciju na kojoj će predstaviti novu generaciju iPhonea, a na istom eventu možemo očekivati i još neki gadget poput Apple Watcha 7. To bi trebao biti samo uvod u veliku jesen prepunu događaja i noviteta koje bi trebali predstaviti u sljedećih nekoliko mjeseci.

Kako to obično biva s Appleom, službeno još ništa nije poznato, no brojne glasine otkrivale su njihove planove koji će zasigurno razveseliti sve obožavatelje tog brenda. Do kraja godine, pored novih telefona i satova, od Applea očekujemo i nadograđenu verziju slušalica AirPods, novu generaciju iPada mini te redizajnirane prijenosnike MacBook Pro, objavio je Mark Gurman, poznati tehnološki novinar s pouzdanim izvorima.

Dok je prošle godine, zbog pandemije, Apple nove modele iPhonea predstavio u listopadu, ove bi se godine trebali vratiti na staro, odnosno predstaviti ih u rujnu. Već smo više puta pisali o opcijama koje bi trebala imati nova generacija iPhonea te se najvažnije odnose na poboljšanje kamera, koje će biti još bolje i imat će neke nove mogućnosti, a očekujemo i manji notch te bolje ekrane.

Pored toga, kao i svake godine, novi modeli iPhonea imat će i brži procesor i bolju grafiku. S prodajom iPhonea 12 u Appleu mogu biti iznimno zadovoljni, a nije teško pretpostaviti da su očekivanja i za ovogodišnje modele jako velika, javlja Zimo.

Pored novih modela telefona, u Appleu pripremaju i novi model slušalica AirPods za koje razvijaju novi dizajn, a rade i na novoj generaciji iPada Mini za koji pripremaju velike promjene. Mini bi tako trebao dobiti još veći ekran (bit će manji rubovi oko ekrana) te bolji hardver tako da možemo očekivati puno bolje performanse. Također, bolje performanse možemo očekivati i od novog pametnog sata, a osim toga, Apple Watch 7 imat će i poboljšani ekran.

Dobre vijesti od Gurmana stižu i za sve one koji razmišljaju o kupovini Appleova prijenosnika. Nova generacija MacBooka Pro, osim što će imati Appleov procesor koji se do sada pokazao nadmoćnim u odnosu na Intelov hardver, bit će redizajnirana te će imati i miniLED ekran.

Nove proizvode Apple će predstaviti na 3 odvojene konferencije. Na prvoj, najvjerojatnije sredinom rujna ili koji dan ranije, očekujemo nove modele telefona, slušalica i satova, na drugoj novi model iPada i vjerojatno neke novitete oko servisa, dok bi na posljednjem eventu Apple trebao predstaviti novi model svog prijenosnog računala.

Kopirati
Drag cursor here to close