Balong 5000 5G

Apple bi u iPhone na kraju mogao ugraditi Huaweijev 5G modem

Naravno, Huawei ovdje vidi dobru priliku za zaradu, budući da je Appleov iPhone i dalje najprodavaniji smartphone na svijetu.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 04. 2019. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno smo doznali da bi prvi iPhone s podrškom za 5G mreže mogao stići tek 2020. godine, da bi se jučer proširile glasine kako bi se odgoda mogla produljiti na 2021. Naime, problem dolazi od Intela, koji najvjerojatnije neće biti u stanju ispoštovati rokove isporuke XMM 8160 5G modema namijenjenih Appleu.

Okretanje Samsungu i MediaTeku ne bi puno pomoglo jer i oni imaju svoje obveze koje moraju ispoštovati, a ni Qualcomm vjerojatno ne dolazi u obzir zbog nedavnog sudskog spora s Appleom, piše Mob.hr.

Ovu situaciju sada bi mogao iskoristiti Huawei, koji je Appleu navodno ponudio svoj Balong 5000 5G modem za ugradnju u njihove čipsete. Iako je ova platforma isprva bila namijenjena isključivo Huaweijevim uređajima, čini se da neće imati nikakav problem kod ustupanja Appleu, koji mu zbog potpuno odvojenog ekosustava ne predstavlja konkurenciju.

Naravno, Huawei ovdje vidi dobru priliku za zaradu, budući da je Appleov iPhone i dalje najprodavaniji smartphone na svijetu, a s obzirom na njegovu visoku cijenu, logično je očekivati da je svim modelima i varijantama u startu namijenjena podrška za 5G mreže.

Naravno, sve ovo treba uzeti s dobrom dozom rezerve jer se radi o neslužbenim informacijama. Ako Apple pristane, možda 5G iPhone na kraju ne bude kasnio, ali s obzirom na aktualni trgovinski rat između SAD i Kine, ne treba zanemariti ni mogućnost da će za takav deal možda biti potreban blagoslov američkih vlasti, piše Mob.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close