Bežične slušalice

Apple AirPods slušalice dominiraju "true wireless" sektorom

Prema istraživanju tvrtke Counterpoint Research, Appleove AirPods slušalice predvode tržište takozvanih true wireless slušalica, dok se Samsungove Galaxy Buds slušalice nalaze na drugom mjestu.
Sci-Tech / Tehnologija | 16. 06. 2019. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema istraživanju tvrtke Counterpoint Research, Appleove AirPods slušalice predvode tržište takozvanih true wireless slušalica, odnosno bežičnih slušalica koje nisu žicom spojene na vanjski uređaj ali niti međusobno.

Drugo mjesto na tom tržištu sada drže Samsungove Galaxy Buds slušalice koje se korisnicima obično nude kao dar u sklopu promocije sa Samsungovim high-end pametnim telefonima kao što su Galaxy S10 i Galaxy S10 Plus, javlja Bug.hr.

Valja napomenuti da se Appleovo vodstvo na tržištu prvenstveno temelji na uspjehu prve generacije AirPods slušalica, dok je prodaja druge generacije istih slušalica zasad ispod očekivane razine.

U međuvremenu je u pripremi i treća generacija koja bi se trebala sastojati od dva modela. Na kraju valja spomenuti i konstantni rast cjelokupnog tržišta true wireless slušalica koje je samo u posljednjem kvartalu raslo za 40%, isporučeno ih je oko 17,5 milijuna.

Kopirati
Drag cursor here to close