Navodno

Android P donosi promjene u dizajnu sučelja i podršku za zub

Android P trebao bi donijeti primjetne promjene u dizajnu.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 02. 2018. u 15:53 Bljesak.info
Kopirati

I dok Oreo polako probija psihološku granicu od 1% udjela u ukupnom broju Android uređaja, počinju stizati prve informacije o njegovom nasljedniku. Tako je od izvjesnog Googleovog insidera stigla informacija da bi Android P trebao donijeti primjetne promjene u dizajnu.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz promjene koje bi navodno trebale privući dio iPhone korisnika, promjena u dizajnu navodno uključuje podršku za zub, jer je već sada jasno da će on uskoro biti nazočan na mnogim Androidima.

Prvi uređaj za zubom je bio Essential Phone, a poslije njega iPhone X. Prema nekim glasinama, zub će krasiti i nove Huaweijeve modele, ali i modele nekih drugih brandova, kao što je npr. Noa, piše Bug.hr.

Što se točno podrazumijeva pod podrškom za zub, u ovom trenutku nije jasno, iako je logično očekivati prilagodbu softvera takvom obliku zaslona, a time i prikaz aplikacija.

Bilo kako bilo, prve obrise Androida P vidjet ćemo na Googleovom I/O eventu koji će se održati između 8. i 10. svibnja, da bi puna verzija bila dostupna krajem godine.

Kopirati