Google

Android Oreo na 0,2%

Google je objavio svoje redovno izvješće o zastupljenosti pojedinih inačica Androida – na popisu se po prvi put našao i Android Oreo koji je već skupio 0,2% korisnika
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 10. 2017. u 19:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google redovno svakog mjeseca objavljuje podatke vezano uz zastupljenost aktivnih inačica Androida. U ovomjesečnom izvještaju po prvi put se našla i najnovija inačica –Android Oreo koji je do 2. listopada prikupio 0,2% korisnika.

U odnosu na prošli mjesec sve inačice Androida osim Nougata, Ice Cream Sandwicha i Gingerbreada su izgubile pokoji postotak. Štoviše, Nougat je dobio 2% novih korisnika (17,8%) što mu je pomoglo da se zadrži na trećem mjestu ljestvice, piše Bug.hr.

Najstarije inačice na popisu Ice Cream Sandwich i Gingerbread su također zadržale svoja mjesta (šesto i sedmo) zahvaljujući tome što ih u svijetu još uvijek aktivno koristi 0,6% korisnika. Na petom mjestu je i dalje Jelly Bean (6,6%), a na četvrtom KitKat (14,5%).

Na prva dva mjesta Googleove ljestvice i dalje se nalaze Marshmallow i Lollipop koji imaju po 32%, odnosno 27,7% korisnika.

Kopirati
Drag cursor here to close