Nadogradnja za Huawei

Android 10 počeo stizati na Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro počeo je dobivati nadogradnju na Android 10 – prvi su ga dobili korisnici iz Nizozemske, a uskoro bi trebali i ostali.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 10. 2019. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Huawei se ove godine našao u lošoj poziciji vezano uz softver za svoje pametne telefone. Kako vam je zasigurno već poznato zbog trgovinskog rata između SAD-a i Kine, te Trumpovih sankcija, svi uređaji ove tvrtke koji su u proizvodnju krenuli nakon 16. svibnja ne mogu imati punu inačicu Androida, s Googleovim aplikacijama i servisima.

Prvi uređaji koji su pogođeni tom zabranom su Mate 30 i Mate 30 Pro koji su nedavno predstavljeni u Minhenu.

No, svi stariji uređaji, pod uvjetom da ih Huawei odluči podržati, mogu biti nadograđeni na najnoviju inačicu Androida – Android 10, javlja Bug.

Trenutno je puštena u opticaj nadogradnja za Mate 20 Pro koji je predstavljen davno prije sankcija, u listopadu 2018. godine.

Nadogradnja je najprije primijećena kod nizozemskih korisnika, velika je 4,42 GB i donosi EMUI 10 i rujanski set sigurnosnih zakrpi. S EMUI-em 10 dolazi novo korisničko sučelje, animacije, kao i nove značajke koje su dio samog Androida 10.

Za nadogradnju nije potrebno spajati telefon s računalom, je se sve odvija OTA putem (over the air). Kada će Android 10 biti spreman za druga tržišta, za sada nije poznato. No ne bi se trebalo dugo čekati.

Kopirati
Drag cursor here to close