Novi gadgeti

Amazon predstavio veoma zanimljive i ekskluzivne nosive uređaje

Amazon Echo Loop, Echo Frames i Echo Buds izvlače Alexu iz dnevnog boravka i nose ju s korisnicima kud god krenuli.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 09. 2019. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amazon je na svom događaju predstavio cijeli niz novih uređaja povezanih Alexom koji bi trebala još više olakšati korištenje virtualnog asistenta. Među predstavljenim uređajima za oko su nam posebno zapela tri koja spadaju u kategoriju nosivih uređaja.

Jedan od njih bio je pravo iznenađenje. Radi se o Echo Loopu, prstenu napravljenom od titanija s ugrađenim mikrofonom koji omogućuje komuniciranje s Alexom.

Kako su pojasnili na predstavljanju, Echo Loop nije samo pametni prsten povezan s Alexom, već ga se može koristiti i za kratke telefonske pozive, a diskretno će upozoriti korisnika na dolazni poziv ili obavijest, javlja Zimo.

Baterija skrivena u prstenu trebala bi izdržati cijeli dan, a puni se pomoću posebnog držača za samo 90 minuta. Iz Amazona ističu kako je Echo Loop otporan na ogrebotine i vodu, a ako korisnik ne želi koristiti Alexu, može ga jednostavno spojiti sa Siri ili Google Asistentom. A i ne izgleda loše na ruci.

Na žalost, Echo Loop je za sad dostupan samo odabranim korisnicima po cijeni od 129 dolara, a očekuje se da će na rukama kupaca biti do kraja godine.

Osim pametnog prstena, Amazon je predstavio i Echo Frames, okvire za naočale koji su opremljeni Alexom. Okviri, u koje korisnici mogu ugraditi stakla po želji, opremljeni su s četiri mala zvučnika pomoću kojih će Alexa obavještavati korisnika o podsjetnicima, porukama i drugim obavijestima na telefonu. Zanimljivo je da koriste tehnologiju koja zvuk usmjerava prema uhu nositelja, kako oni oko njega ne bi čuli što mu Alexa govori.

Kako naglašavaju iz Amazona, Echo Frames nemaju kameru ili ekran te su izrađene od laganih materijala kako bi bile ugodne za nošenje cijeli dan. No i za Echo Frames korisnici će morati zatražiti pozivnicu od Amazona i izdvojiti 180 dolara. Posebno je zanimljivo što su Frames kompatibilni samo s telefonima koji koriste Android.

I na kraju još jedan zanimljivi uređaj koji nismo očekivali od Amazona su pametne bežične slušalice Echo Buds. U poplavi bežičnih slušalica na tržištu, Amazon se želi istaknuti činjenicom da njihove slušalice imaju ugrađenu Alexu, dva vanjska i jedan unutarnji mikrofon koji rade zajedno kako bi smanjili vanjsku buku tijekom komunikacije s Alexom.

Iz Amazona ističu kako slušalice dolaze u tri različite veličine te imaju autonomiju od pet sati. Žele li dopuniti bateriju u slušalicama, korisnici ih samo trebaju pospremiti u kutijicu koja sadržava tri dodatna punjenja čime produljuje vrijeme korištenja slušalica na gotovo cijeli dan.

Povezuju se s pametnim telefonom pomoću Alexine aplikacije, a moguće ih je koristiti i za komunikaciju sa Siri ili Google Asistentom. Cijena im se kreće u razini drugih slušalica i iznosi 130 dolara, ali za razliku od Frames i Loop, dostupne su odmah.

Zanimljivo je kako se Amazon okrenuo nosivoj tehnologiji koja nije u potpunosti "pametna", ali uz pomoć pametnog telefona ili pametnog zvučnika postaje "pametnija".

Kopirati
Drag cursor here to close