2021. godine

Airbus u svoje zrakoplove uvodi sustav za personalizirano putničko iskustvo

Tvrtka Airbus testira IoT sustav koji će kontrolirati različite procese koji se zbivaju u zrakoplovu za vrijeme leta s krajnjim ciljem da se putnicima ponudi personalizirano iskustvo putovanja.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 09. 2019. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Airbus odlučila je u svoje zrakoplove uvesti moderne tehnologije bazirane na IoT konceptu. Sustav nazvan "Airspace Connected Experience" dizajniran je kako bi putnicima u zrakoplovima ponudio personalizirano iskustvo i ponudio pomoć prilikom njihovih putovanja Airbusovim zrakoplovima.

Sam sustav nadzirao bi niz aktivnosti u zrakoplovu od pojaseva na sjedalima preko potrošnje sapuna u WC-u unutar zrakoplova pa do reda ispred tog WC-a, piše Bug.hr.

S druge strane, posada zrakoplova će osim reakcije na ova zbivanja (kada prime podatke o njima) imati i mogućnosti kao što je identifikacija praznih sjedala i primitak narudžbi vezanih za obroke u zrakoplovu (uz mnoštvo drugih informacija). Treća korisna uporaba ovog sustava bit će povratna informacija o kvaliteti ponuđenih usluga i drugim podacima vezanim za zrakoplov.

Na osnovu prikupljenih podataka u tvrtki potom mogu unaprijediti postojeće usluge, ispraviti eventualne propuste te ostvariti određene uštede u poslovanju. Cijeli sustav se trenutačno nalazi u eksperimentalnoj fazi, a njegova komercijalizacija planirana je za 2021. godinu, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close