Samsung Galaxy S10

Zabilježite vaše čarobne trenutke baš kao profesionalni fotograf

Samsung Galaxy S10 serija pametnih telefona koja je nesumnjivo napravila pravu revoluciju, zahvaljujući multifunkcionalnim kamerama, koje bilježe vaše čarobne trenutke baš kao što bi ih zabilježio profesionalni fotograf.
Sci-Tech / Tehnologija | 16. 12. 2019. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fotografija je oduvijek bila jedan od najboljih načina za očuvanje sjećanja od zaborava, a zahvaljujući naprednoj digitalnoj tehnologiji, danas svako od nas može napraviti vrhunske fotografije uz pomoć mobilnog telefona. Stoga, prilikom kupovine novog mobitela, ono na što, svjesno ili nesvjesno, najviše obraćamo pažnju jeste njegova kamera. Štoviše, snimanje i fotografisanje pametnim telefonima otišlo je toliko daleko da će vam danas redatelji spotova, pa čak i filmova, ponekad umjesto profesionalne kamere preporučiti upravo mobilni telefon.

I zaista, sada u jednom jedinom uređaju imamo sve neophodne funkcije potrebne za pravljenje fotografija, video zapisa i drugih multimedijalnih sadržaja, što je posebno korisno kada smo na putovanjima i želimo ponijeti što manje stvari. Tehnologija je toliko napredovala da, svaki put kada pogledamo fotografije sa putovanja, potpuno vjerodostojno možemo vidjeti svaki detalj mjesta i atmosfere u kojoj su nastale i ponovno proživjeti te dragocjene trenutke. 

Foto: PR / Zabilježite vaše čarobne trenutke baš kao profesionalni fotograf

Kada je u pitanju kvalitet fotografije, posebno se ističe Samsung Galaxy S10 serija pametnih telefona koja je nesumnjivo napravila pravu revoluciju, zahvaljujući multifunkcionalnim kamerama, koje bilježe vaše čarobne trenutke baš kao što bi ih zabilježio profesionalni fotograf. Primjera radi, Galaxy S10+ ima čak tri zadnje i dvije prednje kamere. Glavna zadnja kamera za sve modele iz serije može snimati video zapise u izuzetno visokom UHD i HDR10+ kvalitetu, a prednja kamera po prvi put može snimati UHD video zapise za čuvanje vaših omiljenih selfie uspomena.

A kako je poznato da kompanija Samsung konstantno istražuje nove načine da svojim korisnicima pruži najbolje moguće iskustvo, krajem septembra je na evropskom tržištu započelo softversko ažuriranje Galaxy S10 serije, koje pruža još mnoštvo naprednih inovacija, koje će vrhunsku kameru učiniti još moćnijom. Night Mode sada podržava i prednju kameru, pružajući korisnicima više slobode za pravljenje živopisnih fotografija noću. Korisnicima je na raspolaganju i mogućnost Super Steady video stabilizacije, kao i AR Doodle i Live Focus video recording. Prva funkcija omogućuje korisnicima da obogate svoje video sadržaje zabavnim crtežima i porukama proširene realnosti, dok druga funkcija donosi mogućnost primjene različitih efekata na video snimke prednje i zadnje kamere, uključujući blur, kružni fokus, color point i glitch.   

Što se tiče video zapisa, novi, integrisani video editor nudi sve potrebne alate kako bi korisnici pretvorili svoj video u pravo umjetničko djelo. Ova praktična funkcija omogućuje montiranje videa na profesionalnom nivou, uz mnoštvo jednostavnih opcija za rezanje klipova, spajanje sadržaja, podešavanje playback brzine, kao i mnoge druge. Moguće je čak i dodavanje titlova i muzike kako bi video snimci bili potpuno jedinstveni.

Kao što vidite, više ne morate biti profesionalni fotograf da biste pravili slike i video zapise vrhunskog kvaliteta – uz kameru Galaxy S10 serije svaka vaša fotografija bit će vrijedna dijeljenja, dok je Samsung još jednom dokazao da je lider u pogledu inovacija i da zna koji je pravi put do savršenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close