President-elect

Twitter će predati predsjednički račun @POTUS Bidenu na dan stupanja na dužnost

Twitter je već dugo pod pritiskom da ograniči Trumpovo korištenje te platfome za širenje dezinformacija i teorija zavjere.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 11. 2020. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Twitter će predati kontrolu nad predsjedničkim računom @POTUS  Joeu Bidenu nakon što položi prisegu za američkog predsjednika, čak i ako sadašnji predsjednik Donald Trump ne prizna poraz, prenijeli su u petak američki mediji.

Privatni račun @realDonaldTrump, s oko 88 milijuna pratitelja, postao je jedno od najmoćnijih Trumpovih oružja za javno osporavanje rezultata izbora, a službeni račun @POTUS koristi se uglavnom kako bi se prenosile njegove objave s privatnog računa i ima oko 32 milijuna pratitelja.

Twitter je ranije najavio da će se nakon što Trump prestane biti predsjednik odnositi prema njegovu privatnom računu kao i prema svim drugima s kojih se šire netočne informacije.

Twitter je već dugo pod pritiskom da ograniči Trumpovo korištenje te platfome za širenje dezinformacija i teorija zavjere.

Od izbora tvrtka je označila mnoge Trumpove tvitove o masovnoj izbornoj prijevari oznakom da su u suprotnosti sa službenim informacijama.

Proces prebacivanja računa na Bidena, prema Twitteru, odvija se u suradnji s američkim Nacionalnim arhivom, kao što je to učinjeno i 2017, prenosi Hina.

Prijenos će obuhvatiti arhiviranje svih Trumpovih tvitova s računa @POTUS, kao i s računa @FLOTUS (prva dama) i @VP (potpredsjednik).

Trump često nove mjere i politike najavljuje na Twitteru pa ga se kritizira da vlada tvitanjem.

Kopirati
Drag cursor here to close