Mobiteli

Što nam donosi Samsungova S11 serija?

Telefoni imaju tendenciju da budu skuplji sa svakom godinom koja prođe, a to će vjerojatno biti slučaj i sa S11 serijom.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 11. 2019. u 07:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsungova Galaxy S serija uvijek je jedno od najiščekivanijih izdanja smartphona. Nakon skromne nadogradnje sa S9 serijom, u 2019. je Galaxy S10 linija uzdrmala tržište potpuno novim Infinity-O dizajnom displeja, trostrukim zadnjim kamerama, kao i trećim 'budžet' modelom.

Sada su i očekivanja od novog modela, čije se službene karakteristike još uvijek ne znaju, da nastavi niz i ponudi nešto novo. Ukratko, evo što već znamo o Samsungu Galaxy S11: vjerojatno će biti tri verzije, dizajn je već poznat, očekujte visoku cijenu, trebao bi biti predstavljen početkom 2020.

Samsung Galaxy S linija sastojala se uglavnom od dva izdanja - običnog i Plus modela - ali je sa modelom S10 Samsung lansirao i jeftiniju verziju - S10e. Za očekivati je da će se Samsung i ovaj put pridržavati plana sa tri telefona, pa ćemo vjerojatno dobiti - S11, S11+ i S11e.

Da bi moglo biti baš tako navodi i informacija od prije dvadesetak dana da se očekuju tri različite veličine ekrana za S11 telefone - 6,4-inča, 6,7-inča i 6,9-inča. Što se tiče dizajna S11, očekuju se skromne promjene u poređenju sa S10.

  / Samsung S10

Ekran će ponovo imati 'rupu' za prednju kameru, centriranu u vrhu ekrana slično onome što smo vidjeli kod modela Note 10. Ivice ekrana bit će zakrivljene, ali je moguće će S11e zadržati ravni ekran baš kao i S10e. Pozadi je Samsung prilično promijenio kućište zadnje kamere, pa se čini da će S11 imati pet senzora za kameru.

Specifikacije?

Postoje neke pretpostavke koje možemo napraviti o budućim specifikacijama modela S11. Imat će AMOLED display, pokretat će ga Qualcomm procesor sljedeće generacije (Snapdragon 865?) i imat će najmanje 6 GB RAM-a.

Spekulira se i da će ponuditi kameru od čak 108 MP, kakvu je Samsung službeno predstavio u kolovozu - ISOCELL Bright HMX, pa ima osnova za pretpostaviti da će debitirati na prvom flagship modelu za 2020. godinu. Trebao bi podržavati i 5x optički zum, i nudi 8K snimanje video zapisa sa brzinom od 30 sličica u sekundi.

Sa softverske strane, bit će isporučivan sa Android 10 i One UI 2.1. Što se tiče ekrana S11, trebali bismo vidjeti i veliku nadogradnju za njega, odnosno ekran od 120 Hz.

Koliko će koštati različite verzije S11?

Za početak, evo maloprodajnih cijena S10 serije:
- Galaxy S10e - Od 750 dolara
- Galaxy S10 - od 900 dolara
- Galaxy S10 + - Od 1.000 dolara
- Galaxy S10 5G - Od 1.300 dolara.

Telefoni imaju tendenciju da budu skuplji sa svakom godinom koja prođe, a to će vjerojatno biti slučaj i sa S11 serijom. Visina tih potencijalnih poskupljenja nije poznata, ali očekujte da će telefoni gotovo sigurno biti skuplji. Posljednje dvije godine, Samsung je svoje telefone Galaxy S prikazivao krajem veljače.

Što sa Galaxy S10?

Iako je zabavno biti uzbuđen zbog onoga što će Galaxy S11 ponuditi, to ne znači da već trebate otpisati Galaxy S10. Model S10 je i dalje jedan od najboljih Android telefona na tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close