Igrice

Netflixov novi korak zbog ukidanja pandemijskih ograničenja

„Igrice smatramo novom kategorijom sadržaja, nalik našem širenju na originalne filmove, animaciju i televizijske emisijee bez scenarija“, priopćila je kompanija.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 07. 2021. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Streaming platforma Netflix planira veća ulaganja u video igrice budući da očekuje slabiji rast broja pretplatnika na uslugu streaminga zbog sve konkurencije i ukidanja pandemijskih ograničenja koja su držala ljude kod kuće, navodi Hina.

Netflix bilježi znatno sporiji rast broja novih pretplatnika nakon uzleta u 2020. godini, potaknutog mjerama zatvaranja i ograničenja kretanja koje su vlade uvele kako bi suzbile pandemiju covida 19.

Tvrtka je u utorak priopćila da je počela proširivati ponudu video-igrica, koja će biti dostupna pretplatnicima bez dodatnih naknada i u početnoj će fazi biti usmjerena prvenstveno na igrice na mobilnim uređajima.

„Igrice smatramo novom kategorijom sadržaja, nalik našem širenju na originalne filmove, animaciju i televizijske emisijee bez scenarija“, priopćila je kompanija.

Netflix navodi da je u drugom tromjesečju privukao 1,54 milijuna novih pretplatnika i sada ih broji ukupno 209 milijuna. U istom prošlogodišnjem razdoblju, na početku pandemije, bilježili su 10,1 milijun novih pretplatnika.

U razdoblju od srpnja do rujna očekuju novih 3,5 milijuna.

Netflixov je prihod u drugom tromjesečju porastao 19 posto, na 7,3 milijarde dolara. Neto dobit gotovo je udvostručena, na 1,35 milijardi dolara.

Pandemija je ove godine negativno utjecala na tv produkciju Netflixa, suzivši izbor novih naslova. Kompanija je najavila poboljšanje u drugoj polovini godine, izdvajajući nove sezone serija You, Money Heist i The Witcher.

Kopirati
Drag cursor here to close