Veći kapacitet

Najavljen smartphone sa 10 GB RAM-a

Sudeći prema slajdovima sa prezentacije, Vivo nema namjeru da stane samo na povećanju radne memorije.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 01. 2018. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih godina smatralo se da je 8 GB RAM memorije i više nego dovoljna količina za većinu kako personalnih desktop tako i prijenosnih računara.

A onda je ista ta količina memorija počela da se pojavljuje i u mobilnim telefonima, što je, iskreno govoreći, više služilo dokazivanju mogućnosti pojedinih proizvođača nego stvarnoj potrebi, navodi B92.

Ipak, čini se da ćemo uskoro dobiti i jedan pametni telefon koji će, kada je količina radne memorije u pitanju, otići i korak dalje. Dolazeći model Vivo Xplay7 će, prema aktualnim informacijama, imati čak 10 GB RAM-a, odnosno dva više od mnogih aktualnih flagship modela, piše Bug.

Sudeći prema slajdovima sa prezentacije, Vivo nema namjeru da stane samo na povećanju radne memorije.

Xplay7 će dobiti i značajno proširenje prostora za skladištenje podataka, koje će ići sve do 512 GB. Slajdovi otkrivaju i da će se ovaj model zasnivati na Snapdragon 845 procesoru i da će imati 4K ekran, navodi portal racunalo.com.

Budući da je Vivo već predstavio telefon ispod čijeg ekrana se nalazi skener otiska prsta, vjeruje se da će se ta opcija, također, naći kod Xplay7 modela. Ova opcija se nalazi i na modelu Vivo X20 Plus UD.

Osim navedenog, za sada nema više detalja o ovom uređaju.

Kopirati
Drag cursor here to close