Strateška odluka

LG gasi mobilni odjel

Iz LG-a navode da će LG nastaviti pružati podršku i ažuriranje softvera postojećim korisnicima LG telefona i to tijekom određenom vremenskog razdoblja koje će se razlikovati zavisno o regiji.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 04. 2021. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija LG u posljednjih nekoliko dana nema dobar položaj na tržištu pametnih telefona. U posljednje vrijeme stalno se nagađalo da bi LG mogao napustiti poslovanje s mobilnim telefonima, a sada je ovaj južnokorejski tehnološki div to i potvrdio – LG gasi mobilnu diviziju.

The Korea Times prenio informaciju da će LG ovog tjedna službeno objaviti da napušta poslovanje s telefonima, odnosno da gasi svoju mobilnu diviziju. Upravni odbor LG-a je danas održao sastanak na kojem je donesena "strateška odluka", a to je gašenje mobilne divizije.

LG je dao službenu izjavu povodom gašenja mobilne divizije, a u njoj, između ostalog stoji, da će gašenje mobilne industrije omogućiti LG-u da se fokusira na druga područja tehnologije, kao što su pametni domovi, umjetna inteligencija, električna vozila, platforme i usluge itd.



Kada je riječ o već postojećim LG pametnim telefonima, iz LG-a navode da će LG nastaviti pružati podršku i ažuriranje softvera postojećim korisnicima LG telefona i to tijekom određenom vremenskog razdoblja koje će se razlikovati zavisno o regiji. LG nije naveo konkretne informacije za pojedine regije, a podsjetit ćemo, nedavno je LG Njemačka objavio listu uređaja koji će primiti nadogradnju na aktualni Android 11 operativni sustav.

Što se tiče prodaje, postojeći noviji LG telefoni nastavit će se prodavati, ali iz LG-a očekuju da će u potpunosti prestati i s prodavanjem telefona do 31.7.2021. godine, prenosi Bajtbox. Do tog razdoblja LG će surađivati s dobavljačima i poslovnim partnerima na zatvaranju mobilne divizije ove kompanije.

Kopirati
Drag cursor here to close