Sada vrijede više od milijarde

Infobip prikupio više od 200 milijuna dolara investicije

Tvrtka je u prošloj godini ostvarila prihod od 602 milijuna eura (710 milijuna dolara), što je 38 posto više u odnosu na godinu ranije.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 07. 2020. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Exclusive: European software startup Infobip raises over $200 million in Series A funding - sources

Infobip has raised over $200 million from private equity firm One Equity Partners in a deal which values the Croatian cloud communications firm at over $1 billion and was its first external round of funding, people familiar with the matter said on Wednesday.

Hrvatska tvrtka Infobip prikupila je više od 200 milijuna dolara u prvoj rundi financiranja od investicijskog fonda One Equity Partners, pa je sada vrijednost Infobipa premašila milijardu dolara, piše Reuters.

Prikupljena sredstva koristit će se za financiranje daljnje ekspanzije u Sjedinjenim Američkim Državama kroz moguća preuzimanja.

Infobip je osnovan 2006. godine i pruža tehnologiju i usluge potrebne za višekanalni (omnichannel) marketing, koji klijentima omogućuje komuniciranje s kupcima i korisnicima kroz SMS poruke ili druge usluge poput WhatsAppa, a klijenti su im, između ostalih, i Uber, Viber, Unilever i Costco. Kako piše Reuters, klijenti Infobipa imaju doseg komuniciranja na više od sedam milijardi mobilnih uređaja u više od 190 zemlja.

Tvrtka je u prošloj godini ostvarila prihod od 602 milijuna eura (710 milijuna dolara), što je 38 posto više u odnosu na godinu ranije, preonsi Lider.

Kopirati
Drag cursor here to close