Novi projekt

Dvosjed Su-57 namijenjen za izvoz

Konstruktorski biro "Suhoj" i Ministarstvo obrane planiraju stvaranje varijante lovačkog aviona pete generacije Su-57 za dva pilota isključivo za strano tržište.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 06. 2021. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U inozemstvu postoji zanimanje za ovaj stroj i ono će biti sve veće iz godine u godinu, kako ruska vojska bude popunjavala svoj arsenal ovim avionima. Strani naručitelji najprije promatraju kako se određeni projekt "ponaša" u Oružanim snagama RF.

Ministarstvo obrane i konstruktorski biro ’Suhoj’ imaju u planu stvaranje kabine za dva pilota zahvaljujući kojoj će zanimanje u inozemstvu biti još veće", navodi agencija TASS riječi potpredsjednika vlade RF Jurija Borisova.

Ranije je šef kompanije "Rosoboroneksport" Aleksandar Mihejev priopćio da je za nabavu Su-57 zainteresirano pet država Jugoistočne Azije. Pored toga, Military Watch navodi deset potencijalnih kupaca ovih aviona u Aziji i Africi.

Višenamjenski teško uočljivi lovac Su-57 predviđen je za uništavanje ciljeva u zraku, na kopnu i moru. U cilju proširenja njegovih mogućnosti napravljena je teška jurišna bespilotna letjelica S-70 "Ohotnik" koja će otkrivati ciljeve i napadati ih po zapovijedi vodećeg aviona, prenosi Russia Beyond Hrvatska.

Planirano je da 2021. godine Ratno zrakoplovstvo Rusije dobije dva serijska aviona Su-57. Do 2025. godine u arsenalu ruske vojske trebaju biti 22, a do 2028. ukupno 76 ovih lovaca.

Kopirati
Drag cursor here to close