RAK

90 kontroliranih a čak 85 odstupalo od dozvole

Rješenjima su nositelji dozvola obvezani da bez odgađanja, otklone nedostatke i pismeno informiraju Agenciju o poduzetim radnjama.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 12. 2020. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH u protekla dva mjeseca je vršeći kontrolu poštovanja uvjeta dozvole u radio-difuziji, kontrolirala 90 nositelja dozvola na više lokacija u BiH, od kojih je u 85 slučajeva prepoznato veće ili manje odstupanje od tehničkih uvjeta dozvole.

Po ovom osnovu, izdana su pojedinačna rješenja za prvu grupu FM nositelja dozvola u radio-difuziji i to: Radio Stari Grad, Radio Tešanj, Radio BN, Radio KISS FM, Radio OSM, Radio Miljacka, Radio Bir i Radio Marija.

Rješenjima su nositelji dozvola obvezani da bez odgađanja, otklone nedostatke i pismeno informiraju Agenciju o poduzetim radnjama.

U slučaju nepostupanja po nalogu Agencije, bit će izrečene kazne u skladu s dokumentom Pregled povreda i odgovarajućih kazni koje izriče RAK.

Agencija nastavlja monitoring poštovanja dozvola u radiokomunikacijama u cilju prepoznavanja i otklanjanja smetnji koje se povremeno pojavljuju u radiokomunikacijama u zrakoplovstvu, kao i za ostale nositelje dozvola u radiokomunikacijama.

RAK podsjeća da u BiH postoji preko 2.000 emisionih lokacija na kojima se nalaze sve vrste radio i TV predajnika, repetitora i radio linkova, te preko 3.000 lokacija na kojima je smještena oprema mobilnih operatora.

Kopirati
Drag cursor here to close