Novi trend

2024. godine bit će prodano 50 milijuna savitljivih smartphonea

Unatoč činjenici da je tržište savitljivih smartphonea još u povojima tvrtka IHS Markit predviđa da će 2024. godine biti prodano oko 50 milijuna takvih mobilnih uređaja.
Sci-Tech / Tehnologija | 16. 08. 2019. u 19:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka IHS Markit pozabavila se tržištem koje je još u povojima, a koje uključuje pametne telefone sa savitljivim zaslonima.

Valja naglasiti da su ključni proizvođači na ovom tržištu kao što su Samsung i Huawei nakon službenog predstavljanja svojih modela bili prisiljeni odgoditi početak prodaje takvih uređaja zbog određenih problema (provedena je revizija i redizajniranje predstavljenih uređaja te se oni na tržištu očekuju tijekom ove jeseni). Istodobno, ostali proizvođači najavili su svoje pametne telefone sa savitljivim zaslonima.

IHS Markit u svojem izvješću iznosi prilično optimistično predviđanje kako bi za pet godina, dakle oko 2024. godine moglo biti prodano oko 50 milijuna pametnih telefona sa savitljivim zaslonima, javlja Bug.hr.

Svoje predviđanje temelje na naglom rastu popularnosti OLED zaslona (predviđa se rast udjela zaslona baziranih na toj tehnologiji od 30% već idući kvartal).

Rastu zastupljenosti OLED zaslona doprinosi rast potražnje za tehnologijama kao što su senzori otisaka prstiju ispod zaslona (komercijalno je ta tehnologija zasad dostupna samo za OLED zaslone) te prednje kamere smještene ispod zaslona.

Kopirati
Drag cursor here to close