Knjiga za knjigu

Učenički mini sajam u Mostaru: Razmjena knjiga i nabavka po povoljnim cijenama

Sci-Tech / Svemir | 25. 08. 2017. u 13:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po šesti put Osnovna škola 'Mujaga Komadina' organizirala je mini sajam prodaje i razmjene rabljenih knjiga. Mini sajam je organiziran pod nazivom 'Knjiga za knjigu'.

"Pokušavamo pomoći roditeljima učenika naše škole, ali ne samo naše škole, nego roditeljima sa područja Grada Mostara, i učenicima iz drugih škola, da dođu u Donju Mahalu, ponesu svoje knjige od prošle školske godine i da zajedno sa svojim vršnjacima izvrše zamjenu knjiga ili da roditelji kupe udžbenike po povoljnim cijenama svojoj djeci za novu školsku godinu", rekao je za Bljesak.info direktor O.Š. 'Mujaga Komadina' Semir Šejtanić.

Na sajmu je bio prisutan veliki broj učenika i roditelja koji su tražili knjigu više kako bi uštedili na kućnom budžetu. "Ove knjige, po odluci Vlade Hercegovačko - neretvanske županije, važe pet godina. Tu odluku Vlada je donijela prije nekoliko godina, tako da su one važeće i ovu školsku godinu", dodao je Šejtanić, kazavši i kako je svake godine broj učenika i roditelja na sajmu sve veći.

Knjige koje su ponuđene, bile su dobro očuvane i iskoristive za narednu školsku godinu.

U neposrednoj blizini održavanja sajma zatekli smo i gosta iz Makedonije koji je rekao da ga je ovaj sajam podsjetio na školske dane iz osamdesetih kada je završavao osnovnu školu.

"I kod nas je bilo ovako. Pred početak svake školske godine se organizirao ovakav sajam, ali ne ispred škole, nego na glavnom trgu, gdje je svatko mogao pronaći ono što mu nedostaje za narednu školsku godinu. Sada je stanje nešto drugačije. Ministarstvo i vlada su prije nekoliko godina osigurali jedinstvene udžbenike za cijelu Makedoniju i učenici ih dobiju na početku školske godine. Po završetku iste, knjige se vraćaju razredniku. Ukoliko se dogodi da neka knjiga bude uništena (izgori, voda je ošteti i slično), institucije se pobrinu da nadoknade nedostatak udžbenika", kazao je gost iz Makedonije.

Knjige na mini sajmu ispred škole 'Mujaga Komadina' su se mogle nabaviti po povoljnim cijenama, od 4 do 10 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close