Informatički startupi

U Mostaru počela IT konferencija 'Betapitch'

Sci-Tech / Svemir | 08. 09. 2017. u 08:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo međunarodno startup natjecanje i konferencija "Betapitch" održava se u petak u Mostaru.

Po riječima Marka Zeljka, startup menadžera Sparka, jednog od organizatora konferencije, u Mostaru su se u petak okupili lokalni i regionalni informatički startupi, poduzetnici, predstavnici akceleratora i inkubatora, kao i predstavnici investitora iz cijele regije.

Najzanimljiviji dio konferencije je finale startup natjecanja.

''Prijavilo se 26 startup, a za prvu nagradu natjecat će njih deset. Nagrada je odlazak na natjecanje Meet & Match u Sloveniju koju omogućuje ABC Accelerator. Druga nagrada je odlaska u Berlin na BETAPITCH Global'', kazao je Zeljko.

Mogućnost za prijavu imali su startupi iz područja mobilnosti i prijevoza, zatim energije i okoliša, pametne kuće, robotike i proizvodnje, analize podataka, internet sigurnost, edukacije, društvenih mreža, e-zdravstva, e-tržište i digitalne zabave.

Od 26 prijavljenih startupa za finale je odabrano njih deset, od kojih je sedam iz Bosne i Hercegovine, dva iz Izraela i jedan iz Crne Gore.

U okviru današnje konferencije bit će organizirani i sastanci startupa s mogućim partnerima i ulagačima, radionice prezentacijskih vještina, predavanja i diskusije.

Organizator događaja je SPARK, Betahausa iz Berlina, Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke, SwissEP, GIZ, INTERA i HD Kosača.

Kopirati
Drag cursor here to close