Borba protiv ekstremizma

Twitter uklonio 300 tisuća računa povezanih s terorizmom

Sci-Tech / Svemir | 20. 09. 2017. u 09:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek najpoznatija microblogging na svijetu, Twitter, objavila je najnovije izvješće o transparentnosti u kojem je naglasak nastavljen na djelovanje platforme prema korisničkim računima koje se mogu dovesti u svezu s terorizmom.

Takvim računima u Twitteru smatraju one koji aktivno pozivaju i promoviraju nasilje koje se može dovesti u svezu s međunarodno priznatim terorističkim organizacijama te račune koji aktivno promoviraju takve organizacije, javlja Bug.hr.

U prvoj polovici ove godine Twitter je uklonio gotovo 300 tisuća korisničkih računa koji spadaju u prije navedenu kategoriju, s time da je 75% takvih računa uklonjeno prije nego što su objavili bilo kakav tweet. Količina uklonjenih računa je manja u odnosu na broj uklonjenih računa u drugoj polovici 2016. godine kada je uklonjeno 376 tisuća korisničkih računa.

Twitter se pohvalio i da je u 95% slučajeva uklanjanje računa rezultat njihovih vlastitih alata i algoritama, a zahtjevi pojedinih vlada zaslužni su za uklanjanje samo 1% korisničkih računa. Broj zahtjeva pojedinih vlada tako je pao za čak 80% u odnosu na drugu polovicu prošle godine.

Na kraju vrijedi istaknuti kako je Twitter od kolovoza 2015. godine pa do lipnja ove godine zbog promoviranja terorizma zatvorio 935.897 računa.

Kopirati
Drag cursor here to close