Borba protiv ekstremizma

Twitter uklonio 300 tisuća računa povezanih s terorizmom

Sci-Tech / Svemir | 20. 09. 2017. u 09:25 Z.D.
Kopirati

Još uvijek najpoznatija microblogging na svijetu, Twitter, objavila je najnovije izvješće o transparentnosti u kojem je naglasak nastavljen na djelovanje platforme prema korisničkim računima koje se mogu dovesti u svezu s terorizmom.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Takvim računima u Twitteru smatraju one koji aktivno pozivaju i promoviraju nasilje koje se može dovesti u svezu s međunarodno priznatim terorističkim organizacijama te račune koji aktivno promoviraju takve organizacije, javlja Bug.hr.

U prvoj polovici ove godine Twitter je uklonio gotovo 300 tisuća korisničkih računa koji spadaju u prije navedenu kategoriju, s time da je 75% takvih računa uklonjeno prije nego što su objavili bilo kakav tweet. Količina uklonjenih računa je manja u odnosu na broj uklonjenih računa u drugoj polovici 2016. godine kada je uklonjeno 376 tisuća korisničkih računa.

Twitter se pohvalio i da je u 95% slučajeva uklanjanje računa rezultat njihovih vlastitih alata i algoritama, a zahtjevi pojedinih vlada zaslužni su za uklanjanje samo 1% korisničkih računa. Broj zahtjeva pojedinih vlada tako je pao za čak 80% u odnosu na drugu polovicu prošle godine.

Na kraju vrijedi istaknuti kako je Twitter od kolovoza 2015. godine pa do lipnja ove godine zbog promoviranja terorizma zatvorio 935.897 računa.

Kopirati