Umri gade

Twitter obrisao profil muškarcu koji je prijetio da će ubiti komarca

Sci-Tech / Svemir | 01. 09. 2017. u 16:34 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgleda da Twitter sve prijetnje smrću shvaća jednako ozbiljno, pa tako i ovu upućenu komarcima. Naime, prije deset dana je jedan korisnik iz Japana na svom profilu pod imenom @nemuismywife, objavio tvit u kojem je napisao “Gade! Kako se samo usuđuješ gristi me dok se ja samo želim opustiti i gledati TV? Umri! (Zapravo, već si mrtav)”.

Nakon toga je objavio fotografiju mrtvog kukca pa je ubrzo od Twittera dobio obavijest da mu je onemogućen pristup računu jer ga je koristio za slanje poruka koje su sadržavale prijetnju što je protivno njihovim korisničkim pravilima. Njegov je račun zatim bio ugašen, piše BBC.

Ovaj je korisnik sada ponovno otvorio račun pod imenom @DaydreamMatcha i iznio cijelu priču. Zasad se još ne zna hoće li Twitter povući gašenje ovog računa jer je očito da se radi o pogrešci s njihove strane, prenosi Telegram.hr.

''Moj prošli račun je trajno zamrznut nakon što sam rekao da sam ubio komarca. Je li to prekršaj?'', napisao je, a njegov ljuti tvit je ritvitan više od 32 tisuće puta. No, jasno je da se se zbog automatiziranosti sustava radi o nemogućnosti razumijevanja konteksta napisanih riječi i to je problem s kojim će se Twitter i ostale slične platforme suočavati u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close