Reinkarnacija OneStep-a

Stigla je Polaroid kamera za sve ljubitelje analogne fotografije

Sci-Tech / Svemir | 14. 09. 2017. u 08:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekada, u nekim drugim, danas mnogima neshvatljivim vremenima, brand Polaroid zapravo je bio sinonim za fotografiju.

Od tih nostalgičnih dana nije puno ostalo, danas svi koji se bave fotografijom, bilo kao profesionalci ili iz hobija, preferiraju DSLR kamere, digitalnu fotografiju, a u posljednjih nekoliko godina ekstremnim razvojem tehnologije pametni telefoni su s tržišta počeli opako izbacivati i najmodernije kamere.

Jer, leće na pametnim telefonima sve su bolje i kvalitetnije, analogno tome bolje su i fotografije koje dobivamo “okidanjem” sa smartphonea…

Ali, koliko god tehnologija jurila naprijed, još uvijek postoje oni koji kući čuvaju analogne kamere, odnosno fotoaparate, i koji ih se ne namjeravaju odreći bez obzira na sva čuda modernog doba. A ako kojim slučajem volite retro stil i retro priču, onda je Polaroid OneStep 2 fotoaparat namijenjen upravo za vas, piše Zimo.co.

Radi se o svojevrsnoj reinkarnaciji originalnog fotoaparata OneStep kojega je Polaroid na tržište plasirao 1977 godine i koji je godinama nakon toga bio iznimno popularan, ali je kao i svi ostali modeli polako prepuštao mjesto modernijim rješenjima.

Ipak, fotoaparat iz takozvane I-TYPE (Instant) serije vraća se na scenu, može se prednaručiti po cijeni od 100 američkih dolara, no prije nego se odlučite morate znati da se radi o fotoaparatu koji je zadržao značajke iz svoje povijesti.

S njim nećete moći “okidati” na tisuće fotografija, pa kasnije birati koju ćete obraditi i eventualno objaviti, nego ćete morati kupiti film, baš kao i nekada, koji vam omogućuje fotografiranje samo osam fotografija, koje odmah možete ispisati, izravno iz OneStep 2 kamere. Mnogi će reći da se upravo limitiranjem broja fotografija po filmu fotografija najbolje uči…

I dok cijena OneStep 2 fotoaparata nije previsoka, pripremite se da ćete svako pakovanje filma platiti otprilike 100-tinjak kuna, no ako spadate u kategoriju istinskih ljubitelja analogne fotografije vjerujemo da vam ni to neće predstavljati problem. Polaroid OneStep 2 fotoaparat možete naručiti na službenim stranicama.

Kopirati
Drag cursor here to close