Personalizacija mobitela

Samsungov Bixby dostupan korisnicima u cijelom svijetu

Sci-Tech / Svemir | 22. 08. 2017. u 12:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsungovo inteligentno korisničko sučelje Bixby napokon je dostupno u cijelom svijetu, uključujući i Hrvatsku. Korisnici iz 200 zemalja svijeta, uključujući i Hrvatsku, moći će koristiti inteligentno korisničko sučelje koje će im pomoći da brže i jednostavnije obave zadatke.

Bixby je trenutačno dostupan na engleskom i korejskom jeziku, a donosi unaprijeđenu produktivnost i personalizaciju pametnog telefona pomoću Quick Commands, značajke koja korisniku omogućava jednostavno kreiranje personalizirane glasovne naredbe, bilo da se radi o korištenju slijeda jedne ili više naredbi. Na primjer, naredbu „Laku noć“ možete koristiti kao skraćenicu za „Uključite opciju rada „ne ometaj me“, podesite alarm za šest sati ujutro i uključite opciju Filtar plavog svjetla“.

Također, Bixby razumije način na koji razgovarate, postavljate pitanja i zahtjeve. Na primjer, ako fotografirate i kažete Bixbyju: „pošalji upravo snimljenu fotografiju mami”, Bixby razumije zahtjev koji uključuje radnju više aplikacija i prepoznat će fotografiju na koju se zahtjev odnosi te će je poslati mami. Prirodno razumijevanje jezika osigurava jednostavniju interakciju s pametnim telefonom. Bixby i uči te će s vremenom biti bolji u prepoznavanju osobnih preferencija i načina govora, javlja Zimo.co.

Bixby je inteligentno sučelje, a ne standardna aplikacija, što znači da će moći izvršavati sve naredbe koje aplikacija može izvesti pomoću glasa, dodira ili teksta. Sveobuhvatna integracija Bixbyja omogućuje korisniku izmjenu postavki telefona poput postavljanja isteka zaslona ili prikazivanja svih notifikacija, bez zaustavljanja onoga što trenutno radite.

Sada milijuni korisnika diljem svijeta imaju pristup novom i inteligentnom načinu interakcije sa svojim telefonom, izjavio je Injong Rhee, izvršni potpredsjednik i direktor odjela za istraživanje i razvoj softverskih usluga, sektora Mobile Communications Business Samsung Electronics i dodao: Proširenje glasovnih mogućnosti Bixbyja inicijalni je korak u kontinuiranom predstavljanju funkcionalnosti Bixbyja. Bixby će u budućnosti imati moć učenja kako bi pružio inteligentnu i personaliziranu interakciju, kao i jednostavno povezivanje s više uređaja.

Samsung planira nastaviti proširivati glasovne mogućnosti Bixbyja na više jezika, tržišta, uređaja, značajki i aplikacija kako bi sve više korisnika moglo razgovarati s pametnim telefonom i upravljati aplikacijama, kao i drugim značajkama na još jednostavniji i intuitivniji način.

Korisnici pametnih telefona Galaxy S8 i S8+ mogu pokrenuti Bixby glasovne mogućnosti pritiskom na tipku Bixby. Bixby se može aktivirati držanjem odgovarajuće tipke na Galaxy S8 i Galaxy S8 + pametnim telefonima ili glasovnom naredbom: „Hi, Bixby."

Kopirati
Drag cursor here to close