Kamere u Svemiru

Rusi idu dalje: Snmat će filmove na Marsu i na Mjesecu

Ruski državni mediji prenijeli su djelić kozmičkog filmskog pothvata i uhvatili se na rijetku pozitivnu priču u vrijeme kada Elon Musk i Jeff Bezos pune naslovnice lansiranjem raketa...
Sci-Tech / Svemir | 19. 10. 2021. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski redatelj Klim Šipenko rekao je u utorak da je spreman snimiti film na Mjesecu pa čak i na Marsu nakon što je 12 dana proveo snimajući na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS), na putovanju koje je izmijenilo njegove ideje o mogućnostima filma, piše Hina.

Šipenko i glumica Julija Peresild vratili su se u nedjelju na Zemlju nakon što su prikupili više od 30 sati materijala za film 'The Challenge' koji je opisan kao prvi svemirski film, a ruski mediji ga smatraju svjetskim uspjehom.

"Spremni smo. Vjerujemo da se svemirski film treba snimati u svemiru. Ako je o Mjesecu, idemo na Mjesec. Ako je o Marsu, idemo na Mars", rekao je Šipenko na konferenciji za medije, piše Hina.

"Zašto ne? Zašto bi se film morao snimati u studiju?", dodao je.

Ruski državni mediji prenijeli su djelić kozmičkog filmskog pothvata i uhvatili se na rijetku pozitivnu priču u vrijeme kada Elon Musk i Jeff Bezos pune naslovnice lansiranjem raketa, dok istovremeno ruski svemirski program prate odgode, nesreće i korupcijski skandali.

"Svaka sekunda bila je veliko otkriće", rekla je Peresild. Glumica utjelovljuje liječnicu koja je poslana na svemirsku stanicu kako bi spasila život kozmonautu.

Šipenko je rekao da se posada na ISS-u pridružila snimanju. Rekao je da ga je ovo iskustvo naučilo novim načinima stvaranja filma.

"Neke scene koje sam na jedan način zamišljao na Zemlji, ispale su potpuno drukčije...Ljudi se mogu gledati licem u lice (u svemiru), ali jedan od njih je uspravne glave, a drugi je u horizontali i kamera može biti na drukčijoj ravnini i to potpuno mijenja vašu svijest", rekao je.

"Za mene je to bilo filmsko otkriće - realizirati scene na potpuno drukčiji način u tri ili četiri ravnine."

Šipenko je dodao da će se rad na filmu 'The Challenge' nastaviti do kraja iduće godine i da će na kraju na scene iz svemira vjerojatno otpasti 25 do 35 minuta.

Troškovi nisu poznati, ali Šipenko je rekao da postoji veliki međunarodni interes.

"Mislim da će, ako film izađe na svjetskoj razini, isplatiti svoj budžet, a zadatak ovog filma bio je to učiniti", rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close