Šef Amazona

Najbogatiji čovjek na svijetu uložit će milijarde dolara u istraživanje svemira

Jeff Bezos našalio se kako je Amazon njegov dobitak na lotu te je sada u procesu ulaganja zarađenog novca u istraživanje svemira.
Sci-Tech / Svemir | 13. 03. 2018. u 13:57 Bljesak.info
Kopirati

Jeff Bezos najbogatiji je čovjek na svijetu koji je trenutno težak oko 130 milijardi dolara, a zahvaljujući konstantnom porastu dionica Amazona (čiji je osnivač i najveći dioničar), te će brojke biti još i veće.

Tijekom gostovanja na večeri u organizaciji Explorers Cluba Bezos je otkrio kako namjerava potrošiti dio svog bogatstva.

Osim Amazona, Bezos je osnovao i svemirsku kompaniju Blue Origin u koju godišnje investira milijardu dolara prodajom svojih dionica Amazona.

Tijekom govora našalio se kako je Amazon njegov dobitak na lotu te je sada u procesu ulaganja zarađenog novca u istraživanje svemira.

Prioritet mu je omogućiti putovanja u svemir jeftinijima i dostupnijima što većem broju kompanija koje imaju ideje, no nemaju dovoljno kapitala kako bi te ideje realizirale i krenule u istraživanje i osvajanje svemira, piše Zimo.co.

Još prije nekoliko godina Bezos je najavio kako želi pomoći u razvoju infrastrukture koja će pomoći svemirskim startupovima u putovanjima u svemir, a uskoro će vjerojatno krenuti i u ozbiljniju realizaciju tih planova.

Bezosovi motivi isključivo su istraživački – dok je Elon Musk rekao kako žele pomoći ljudima u osvajanju Marsa kako bi se ljudi u budućnosti mogli sakriti na ovom planetu od budućih ratova i problema na Zemlji, šef Amazona nije motiviran takvim motivima.

Želim svijet u kojem će unuci mojih unuka moći živjeti, komentirao je tijekom govora na tom događanju i dodao kako je svijetu u kojem živimo "apsolutni dragulj".

Najbogatiji čovjek na svijetu ipak nije rekao koliko novca ukupno namjerava potrošiti na istraživanje svemira i svemirske letove, a iako je njegov plan plemenit, dio znanstvenika na eventu Explorers Cluba podsjetio ga je kako bi dio novca mogao potrošiti i na istraživanje Zemlje i oceana te pomoći u rješavanju aktualnih problema na planetu na kojemu živimo.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.