Istraživanja

Kina u Svemir leti radi cijelog svijeta

Kina velikom brzinom razvija svoj državni svemirski program dizajniranjem meteoroloških, telekomunikacijskih i navigacijskih satelita…
Sci-Tech / Svemir | 24. 07. 2019. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kina je spremna proučavati Mjesec i ostatak Svemira ne samo u svoje svrhe već i za dobrobit cijelog čovječanstva, priopćila je glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying.

Rekla je kako je proučavanje Mjeseca važna faza i da treba postupati u skladu s originalnim planom i istražiti Svemir zarad cijelog čovječanstva.

''S tim u vezi, ključno je da se pojača međunarodna suradnja kako bi se omogućilo sigurno istraživanje i korištenje Svemira. Kina je spremna uložiti sve napore kako bi dala svoj doprinos za dobrobit cijelog čovječanstva'', istaknula je.

Podsjetila je kako je prošlo pola stoljeća otkako je čovjek kročio na Mjesec, uz napomenu da postoji potreba da se poduzmu dalji koraci u tom smjeru, javio je TASS.

Kina velikom brzinom razvija svoj državni svemirski program dizajniranjem meteoroloških, telekomunikacijskih i navigacijskih satelita, s tehnologijama za istraživanje Mjeseca.

Kineski znanstvenici razvijaju i projekt za proučavanje asteroida i Marsa, čiju površinu planiraju detaljnije istraživati od 2020. do 2025. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close