Vrijeme je!

Jeff Bezos najavio skorašnji početak prodaje karata za let u svemir

Sljedeći tjedan trebali bismo saznati sve detalje o jedinstvenom turističkom aranžmanu - putu u svemir.
Sci-Tech / Svemir | 01. 05. 2021. u 14:03 Bljesak.info
Vrijeme je

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svemirska kompanija Blue Origin, koju je osnovao najbogatiji čovjek na svijetu, jučer je na YouTubeu objavila video u kojem je najavljen skorašnji početak prodaje karata za putovanje u svemir. U videozapisu Bezos poput nekog frajera sa šeširom na glavi upravlja terencem na putu prema mjestu na koji je sletjela kapsula Blue Origina, a na kraju videa sve koji žele osigurati svoje mjesto u povijesnom turističkom letu za svemir poziva se da posjete stranicu kompanije.

Najvažnije podatke - o tome koliko će Bezosov turistički aranžman stajati i kada se planira prvi let, ipak nismo saznali. Naime, na stranici svi zainteresirani mogu ostaviti svoje podatke, a informacije će dobiti sljedeći tjedan. Točnije, 5. svibnja, piše CNN.

Vezano za Bezosovu kompaniju i svemirski turizam, zanimljivo je da će letovi koji će sigurno biti jako skupi, trajati jako kratko. Naime, kapsula sa svemirskim turistima neće se zaputiti prema ISS-u ili Mjesecu, već će brzo nakon ulaska u orbitu - odakle će se pružiti savršen pogled na Zemlju, vratiti nazad. U svemirske avanture putnici će se zaputiti s New Shepardom, sustavom koji se sastoji od rakete i posebne kapsule. Raketa će se, nakon što odvede kapsulu put svemira, vratiti na Zemlju kako bi se ponovno mogla koristiti, a naravno, isto će napraviti i kapsula s posadom. Nakon kratkog leta kapsula će krenuti prema Zemlji, a zaustavit će se pomoću velikih padobrana, piše Zimo.co.

Blue Origin do sada je obavio brojne uspješne testne letove, no niti jedan put u kapsuli nije bilo posade. Prije prvih turističkih letova, dakle, slijedi najveći test za Blue Origin i New Shepard do sada - osvajanje svemira s ljudskom posadom, što bi trebalo biti uskoro. Nakon toga, svi koji su dovoljno hrabri, a novac im nije problem, imat će priliku rezervirati taj jedinstveni turistički aranžman i čekati svoj red za put u svemir.

Kopirati
Drag cursor here to close