Vodi i brata

Jeff Bezos obznanio kada putuje u svemir

"Još kada sam bio petogodišnjak sanjao sam o putovanju u svemir i 20. srpnja ću krenuti na taj put sa svojim bratom", napisao je Bezos.
Sci-Tech / Svemir | 07. 06. 2021. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnivač Amazona Jeff Bezos letjet će u svemir sljedećeg mjeseca sa svojim bratom, u prvom svemirskom letu svoje raketne kompanije Blue Origin, priopćio je ovaj milijarder.

"Još kada sam bio petogodišnjak sanjao sam o putovanju u svemir i 20. srpnja ću krenuti na taj put sa svojim bratom", napisao je Bezos na Instagramu.

Kompanija Blue Origin zatvorila je prošlog mjeseca prvi krug za prijave i primila više od 5.200 ponuda iz 136 zemalja, priopćila je tvrtka, ali nije objavila više detalja.

Trenutno najveća ponuda u drugoj rundi prijava za let iznosi 2,8 milijuna dolara, navode na stranicama kompanije, prenosi SRNA. 

Proces će trajati do 10. lipnja, a završna faza bit će zaključena 12. lipnja. 

Kompanija planira da 20. srpnja obaviti prvi podorbitalni let svojim svemirskom brodom, što će biti prekretnica u nadmetanju prvog privatno komercijalno svemirsko putovanje.

Reuters je prenio 2018. godine da Blue Origin planira naplaćujivanje putnicima najmanje 200.000 dolara za ovo putovanje, na osnovu planova Bezosovog suparnika, milijardera Richarda Bransona, vlasnika kompanije Virgin Galactic.

Kopirati
Drag cursor here to close